Fudbal

Džemaili: Svi igrači plakali u Veroni, samo je Mihajlović bio jak

Džemaili: Svi igrači plakali u Veroni, samo je Mihajlović bio jak
Foto: Tanjug/AP | Džemaili: Svi igrači plakali u Veroni, samo je Mihajlović bio jak

Švajcarski reprezentativac albanskog porijekla Blerim Džemaili govorio je o odnosu sa trenerom Bolonje Sinišom Mihajlovićem.

Džemaili je do skoro bio kapiten Bolonje, prije nego što je prešao u kineski Šenžen.

Džemaili, koji je igrao protiv Srbije na Mundijalu u čuvenoj utakmici u Kalinjingradu, objasnio je da je oduvijek imao veliku podršku Mihajlovića,

"Dugo sam pričao sa Mihajlovićem, istakao da je moj izbor Kina, a odgovorio mi je da radim ono što osećam. Sigurno je da mi nikada ne bi dao kapitensku traku da nismo imali sjajan odnos. Ipak, morao sam da gledam budućnost", rekao je Džemaili italijanskim medijima.

On se prisjetio koliko teško mu je pala vijest prošlog jula da srpski stručnjak boluje od leukemije.

"Ta naša borba je od početka bila nadrealna, ono što se svima nama desilo bi "ubilo" normalnu ekipu. Ali ne i Bolonju, a posebno ne koju vodi Mihajlović. Pet mjeseci smo se ponašali i igrali prema njegovom ukusu".

Na pitanje da li se ikada plašio da bi Mihajlović mogao da se povuče, Džemaili je rekao:

"Iskreno, uvek smo imali Sinišu "iznad svih nas", njegovi saveti, prigovori, pa čak i vrištanje su ostali u glavama svih nas. Ljudi iz stručnog štaba nikada nisu hteli da ga zamene, uvek su bili njegov glas i delovali kao megafon. Ipak, raditi bez Siniše je problem, govorimo o fantastičnokm treneru i osobi. Nije se slučajno Bolonja okrenula zbog njega".

Iz njegovih riječi može da se konstatuje da su fudbaleri Bolonje igrali za Sinišu.

"Ako odgovorim sa 'da'. onda će mi doći u Hong Kong da me vrati nazad. Siniša nam je uvijek govorio da moramo igrati za društvo, za dres, za ljude, a ne za njega, čak i ako priznajem da smo imali nervoznu reakciju. Ostali su radili ono što je Siniša posejao ranije, jer je ova Bolonja uvek znala šta treba i kako to treba da radi", rekao je.

Džemailiju je posebno ostao u sjećanju jedan detalj. Kada je Mihajlović išao u Veronu odmah po izlazi iz klinike u Bolonje u kojoj je proveo 40 dana.

"Kada smo ga vidjeli u hotelu dva sata prije utakmice u Veroni (na otvaranju sezone Serije A prim. aut). Priznajem da su to bili izuzetno emotivni trenuci, plakao sam sa saigračima. Samo je jak bio Siniša".

Bez obzira na bolest Mihajlović je iskazivao i bijes, dodaje Džemaili.

"Nakon remija kod kuće protiv Parme, rekao nam je sve. Izgubili smo u Sasuolom, srećom da je bila pauza, inače bi nas ubio. Uvek nam je govorio da Bolonja mora da bude hrabra, intezivna, agresivna i da se ne boji bilo koga", naveo je on.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije