Fudbal

"Ekipe kao Dinamo problem Lige šampiona, uzmu novac i odu"

"Ekipe kao Dinamo problem Lige šampiona, uzmu novac i odu"
Foto: Tanjug/AP | "Ekipe kao Dinamo problem Lige šampiona, uzmu novac i odu"

Zagrebački Dinamo je sinoć golovima Rahima Sterlinga u 66. i Fila Fodena u 95. minutu izgubio 2:0 od Mančester sitija u 2. kolu grupe C Lige šampiona.

Hrvatski prvak herojski se borio na Etihadu, ali je cijelu utakmicu preživljavao i pokušavao izgubiti što manjom razlikom. Više od sat vremena odupirao se domaćim napadima, ali ga je slomio Sterling koji je ušao s klupe te golom i asistencijom riješio utakmicu. Dinamo je već do poluvremena mogao primiti dva-tri gola, ali nevjerovatno je što je tim Pepa Gvardiole sve uspio promašiti.

Siti je imao više od 70 odsto posjeda lopte i 20 udaraca na gol. Dinamo je tek u posljednjih desetak minuta pokušao ozbiljnije krenuti prema naprijed i napraviti senzaciju, ali je u posljednjim sekundama dobio drugi gol iz kontranapada. Engleski mediji su se, kao i prije utakmice, i nakon nje bavili isključivo Sitijem i "spasiteljem" Rahimom Sterlingom, dok su Dinamo spominjali jedino u kontekstu fanatične podrške Bad Blue Boysa, koji su nadglasali cijeli Etihad.

Daily Mail je u proširenom komentaru utakmice (skraćena verzija je objavljena u štampanom izdanju) kritikovao sistem takmičenja i činjenicu da je timovima protiv Dinama omogućeno igrati u Ligi šampiona te da one neće pomoći popravljanju atmosfere na Etihadu.

"Prije tačno 50 godina Siti je u svojoj najvećoj evropskoj noći pobijedio Bilbao i plasirao se u finale Kupa kupova. Siti je u toj utakmici imao vatrenu podršku svojih navijača, ali ništa od toga nismo vidjeli sinoć jer je igrao protiv potpuno nedoraslog protivnika. Za Siti će ova grupa biti formalnost i to je još jedan od razloga zašto bi Liga šampionaa bila zanimljivija da se od prvog kola igra po nokaut-sistemu", piše Daily Mail pa nastavlja:

"Lošu stranu Lige šampiona najbolje je oslikao Dinamo. Klub koji je osvojio 13 od posljednjih 14 naslova hrvatskog prvaka osvojio je u tom periodu samo četiri boda u Ligi šampiona do ove sezone. Pojave se, uglavnom gube, sretni su s tim, uzmu novac i nadaju se da će naći kupca za nekog od svojih mladih igrača. Toliko su nebitni da se UEFA prevodilac uopšte nije zamarao s prevođenjem izjava Dinamovog trenera Nenada Bjelice. Jedini doprinos veličini utakmice od strane Hrvata došao je s tribina gdje su gostujući navijači gromoglasno bodrili svoj tim."

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije