Fudbal

Eldar Jusufović novi direktor FK Sloboda

Eldar Jusufović novi direktor FK Sloboda
Foto: Fena | Eldar Jusufović novi direktor FK Sloboda

Eldar Jusufović od ponedjeljka će zvanično obnašati dužnost generalnog direktora Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle. Njegovo predstavljanje u klupskim prostorijama upriličeno je danas.

"Drago mi je što sam došao u poziciju da nakon dugogodišnje navijačke podrške klubu, u posljednjih godinu, godinu i po rada u marketingu, da sam imenovan na ovu funkciju. Poznajem situaciju u klubu. Dosta pozitivnih stvari se dogodilo oko kluba, ali i dosta propusta u organizacijskom segmentu. Poznajem situaciju sa navijačke strane i učinit ću sve da ispravimo te stvari. Zahtijevat ću da se poštuje klub, da se radi i da svi zajedno imamo jedan cilj, a to je uspješan i stabilan klub", kazao je Eldar Jusufović.

Negativna atmosfera je oko kluba ali, smatra on, nije toliko loša situacija koja se prikazuje javnosti te da su vrata kluba otvorena za svaku informaciju, ali i za sve one koji se žele uključiti u rad kluba.

"Bit će promjena u organizacionoj strukturi. Planiramo se posvetiti sferi marketinga jer ima dosta prostora za napredak. Stavit ćemo fokus i na rad u omladinskim pogonima", zaključio je on.

Pored najava i poziva navijačima da podrže klub, Jusufović je naglasio i da će se naredne godine organizovati Memorijalni turnir Mustafa Hukić - Huka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije