Fudbal

Emir Spahić povrijeđen u teškom udesu kod Gacka

Emir Spahić povrijeđen u teškom udesu kod Gacka
Foto: Ilustracija | Emir Spahić povrijeđen u teškom udesu kod Gacka

Emir Spahić (39) bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, povrijeđen je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Gacka.

"Nesreća se desila u noći sa četvrtka na petak u blizini Gacka. Prema nezvaničnim informacijama Emir Spahić je bio vozač svog džipa. Došlo je do prevrtanja vozila iz još ne utvrđenih razloga. Radi se o ozbiljnim povredama, frakturama, između ostalog u predjelu rebara, ali nije životno ugrožen. Prvobitno je zbrinut u bolnici u Trebinju, a danas bi helikopterom trebao biti transportovan u KCUS. Inače, Emir Spahić u okolini Gacka ima porodično imanje na kojem je u posljednje vrijeme provodio više vremena", kazao je izvor "Nezavsinih" iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Kako javlja novinar "Nezavisnih", na Koševo je sletio helikopter Oružanih snaga BiH, u kojem će se, kako se pretpostavlja, transportovati bh. fudbaler.

U trebinjskoj Bolnici "Nezavisne" saznaju da je fudbaler dovezen noćas i da se nalazio na Odjeljenju intenzivne njege Bolnice Trebinje.

Navodno mu je polomljena i noga, te ima mnogo hematoma na tijelu.

Bivši reprezentativac BiH igračku karijeru završio je prije dvije godine u redovima HSV-a, a za reprezentaciju BiH odigrao je 94 utakmice i postigao sedam golova.

Spahić je nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije BiH. Svoj prvi pogodak za reprezentaciju Spahić je postigao u utakmici protiv Japana, 28. februara 2006. u Dortmundu.

Zmajeve je vodio BiH kao kapiten na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Dana 7. augusta 2014. se oprostio od reprezentacije BiH, ali se brzo nakon toga i vratio u reprezentaciju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije