Fudbal

Emma Veletanlić prvi put među "zmajicama"

Emma Veletanlić prvi put među "zmajicama"
Foto: N/FS BiH | Emma Veletanlić prvi put među "zmajicama"

Odbrambena igračica danskog Kolding IF, Emma Veletanlić, prvi put je dobila poziv da nastupi za žensku fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Dvadesetogodišnja igračica govori o prvim utiscima u A timu i svojoj karijeri, te ističe da joj je velika čast što je pozvana u bh. tim.

„Iako sam rođena i odrasla u Danskoj, oduvijek sam gajila posebne emocije prema Bosni i Hercegovini, kao zemlji porijekla mojih roditelja i koja je dio mog identiteta. Velika je čast i zadovoljstvo dobiti poziv za žensku A reprezentaciju i ovim putem se zahvaljujem selektorici na pozivu i prilici da nastupim na međunarodnoj sceni. Cilj mi je da pokušam da doprinesem boljim rezultatima našeg tima“, kaže Veletanlić i dodaje:

„Tek upoznajem saigračice, ali se neizmjerno radujem novim poznanstvima i prilici da zajedno branimo boje ženskog bh. fudbala. Radi se o selekciji koja dosta napreduje posljednjih nekoliko godina i vjerujem da mogu mnogo da naučim kroz rad u reprezentaciji, ali i da prenesem ostalima vlastita iskustva“.

Emma o svojoj karijeri kaže.

„Nastupam za ekipu Kolding IF već četiri sezone. Takmičimo se u najvišem rangu ženskog fudbala u Danskoj, a radi se o veoma kvalitetnoj ligi. Kada govorimo o ambicijama, u karijeri želim da svakodnevno napredujem kao fudbalerka. Takođe, želim da se na klupskom nivou oprobam na međunarodnoj sceni i stičem internacionalno iskustvo, što je sigurno jedan od preduslova za uspješnu karijeru“, dodaje Emma.

Bh. fudbalerke spremaju se za utakmice UEFA Lige nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije