Fudbal

Engleski klubovi se urotili protiv Sitija

Engleski klubovi se urotili protiv Sitija
Foto: N.N. | Engleski klubovi se urotili protiv Sitija

Mančester siti je, kao što je poznato, sankcionisan dvogodišnjom zabranom igranja Lige šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja, mada u taboru "Građana" i dalje tinja nada da će Sud za sportsku Arbitražu (CAS) poništiti odluku UEFA.

Predstavnici Sitija su pisali žalbu, ali je ona sada na čekanju zbog novonastale situacije sa pandemijom korona virusa, međutim i sada kada je sve stalo, pojavio se novi problem po "Građane".

Naime, engleski mediji prenose da je osam klubova od prvih deset na tabeli Premijer lige (osim, naravno, Sitija i Šefild Junajteda), stalo iza dokumenta u kojem traže od advokatskog tima koji će zastupati Siti u Lozani - da to ne čini!

Liverpul, Čelsi, Lester, Mančester junajted, Vulverhempton, Totenhem, Arsenali i Barnli su sa svojih adresa poslali mejlove iste sadržine, traže obustavu procesa, jer smatraju da Siti, uprkos suspenziji, i dalje uživa status u Ligi šampiona i mogao bi i ubuduće na štetu nekog drugog engleskog kluba.

U dokumentu se takođe navodi da bi Siti mogao da igra Ligu šampiona sve dok CAS ne donese konačnu presudu, što bi moglo da potraje.

Stoga, ovi engleski klubovi smatraju da ne bi trebalo ni pokretati sudski proces da se Mančester sitiju "poniši" odluka UEFA, koja stupa na snagu od naredne sezone.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije