Fudbal

Englezi ovakav učinak u Ligi šampiona nisu imali 11 godina

Englezi ovakav učinak u Ligi šampiona nisu imali 11 godina
Foto: Tanjug/AP | Englezi ovakav učinak u Ligi šampiona nisu imali 11 godina

Engleski klubovi već dugo nisu imali ovako dobre rezultate u Ligi šampiona. Četiri ekipe stigle su do četvrtfinala Lige šampiona, a sigurno će imati barem jednog polufinalista jer se za to mjesto međusobno bore Mančester siti i Totenhem.

Engleski fubal strelovito se razvija što se tiče razvijanja domaćih igrača. Potvrdila je to i engleska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošlog ljeta koja je stigla do polufinala.

U sinoćnjoj utakmici Sityja i Totenhama Englezi su došli do još jednog uspjeha. Čak osmorica engleskih igrača igralo je jučerašnji dvoboj. Posljednji put su više domaćih igrača imali u jednoj utakmici Lige šampiona prije 11 godina kada su u finalu 2008. igrali Čelsi i Mančester junajted. Tada ih je bilo 10 na terenu.

Totenhem je imao petoricu u prvoj utakmici četvrtfinala, a Sity trojicu. Tripier, Rouz, Vinks, Ali i Kejn igrali su za "sparse", dok su za "građane" startali Delf, Voker i Sterling. Od njih, samo Vinks nije bio na Svjetskom prvenstvu.

Naizgled se možda ne čini kao velika brojka, ali s obzirom na to da se radi o klubovima koji imaju ogromne budžete i mogu dovesti bilo koga na svijetu, za svaku pohvalu je činjenica da domaći igrači imaju važne uloge u najvećim klubovima.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije