Fudbal

Ermin Čengić novi predsjednik Skupštine Željezničara

Ermin Čengić novi predsjednik Skupštine Željezničara
Foto: Ilustracija | Ermin Čengić novi predsjednik Skupštine Željezničara

Stvaranje u budućnosti u potpunosti održivog kluba cilj je koji su pred sebe postavili novoizabrani delegati na konstituirajućoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Željezničara.

Ermin Čengić imenovan je za novog predsjednika, odnosno Haris Lulić za potpredsjednika Skupštine, nakon što su se funkcija u skladu sa Pravilnikom i iz ličnih razloga sa funkcija povukli njihovi prethodnici Adnan Džindo i Ermin Pešto.

"Sjednica je prošla odlično. Imamo nova 54 delegata, predstavnika svih struktura i navijača FK Željezničar. Sjednica je protekla dobro u smislu da smo usvojili izvještaj o radu i plan poslovanja za narednu godinu. Na neki način je, moglo bi se reći, reformska, jer smo rekli da ćemo u narednom periodu raditi na koncipiranju modela organizacije kluba koji će se pokazati kao ulaganje za budućnost da bi 'Željo' bio u potpunosti održivi klub koji će i dalje biti ono što jest, a to je najveći i najjači klub u BiH", rekao je Čengić.

Osim izbora novih delegata Skupštine za četvorogodišnji mandat, popunjena su i upražnjena mjesta u Upravnom odboru. Nova četiri člana Upravnog odbora su Kerim Karavdić, Daver Balić, Nazif Hasanbegović i Fuad Zukić.

"Pred nama je dosta posla. Prije svega na Upravnom odboru, ali i svakom članu Skupštine, jer smo izabrani da bismo pokušali dati ono što je moguće da bismo pomogli klubu. Ja sam rekao u toku sjednice da ne treba niko od nas da gleda šta će mu klub dati nego da svako od nas gleda šta on može dati svom klubu", poručio je Čengić.

Nekoliko delegata u svom obraćanju takođe je dalo svoje prijedloge o potencijalnim novim modelima funkcionisanja kluba. Na sjednici Skupštine je, između ostalog, prezentovan Izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu i finansijski izvještaj koji su jednoglasno i usvojeni. Prezentovan je i plan rada za 2020. godinu. Predsjednik Nadzornog odbora Damir Ablaković podnio je Izvještaj o radu ovog tijela, koji je također jednoglasno usvojen.

Za to vrijeme ekipa Željezničara u Beleku ulazi u završni dio priprema za nastavak sezone. Iza "plavih" su tri odigrane pripremne utakmice, a do kraja boravka u Turskoj odigraće još jednu, koja je na rasporedu danas s ukrajinskom Zorjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije