Fudbal

Evertonu vraćena četiri boda nakon najveće kazne u Premijer ligi

Evertonu vraćena četiri boda nakon najveće kazne u Premijer ligi
Foto: Tanjug | Evertonu vraćena četiri boda nakon najveće kazne u Premijer lige

Dobre vijesti stižu sa ostrva za fudbalski klub Everton i njegove navijače.

Naime, Premijer liga danas je donijela odluku kojom se ublažava kazna za ovaj liverpulski klub, pa će od oduzetih deset bodova, popularnim "karamelama" biti vraćena četiri boda, čime na ažurarinoj tabeli jedne od najjačih evropskih liga sada imaju 25 bodova.

"Everton može da potvrdi da je Žalbeni odbor zaključio da se odbitak bodova koji je nametnula nezavisna Komisija Premijer lige u novembru smanji sa 10 na šest bodova, s trenutnim stupnjem na snagu", navodi se u saopštenju kluba.

Podsjetimo, Evertonu je u novembru 2023. godine oduzeto deset bodova zbog kršenja pravila vezanih za finansijski dio poslovanja kluba između sezona 2019/20 i 2021/22. Ova kazna je bila najveća izrečena u istoriji Premijer lige.

Na odluku se Everton žalio i to je urodilo plodom.

Nova odluka Evertonu i te kako ide u prilog kada je u pitanju borba za opstanak, jer su na ovaj način sa 17. mjesta došli na 15.

Time od opasne zone sada bježe pet bodova (Luton na 18. mjestu ima 20 bodova)

Treba reći i da su u istoriji Premijer lige samo dva kluba kažnjena oduzimanjem bodova, Midlsbro u sezoni 1996/1997 i Portsmut 2010. godine, a nijedan od ta dva kluba nakon tih kazni nije uspio ostati u ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije