Fudbal

Evropa osigurana, ali se titula klima

Evropa osigurana, ali se titula klima
Foto: N.N. | Evropa osigurana, ali se titula klima

Fudbaleri Sarajeva prva su ekipa iz BH Telecom Premijer lige BiH koja je već i matematički osigurala mjesto na evropskoj sceni naredne sezone.

Trenutno imaju 57 bodova, 21 bod više od četvrtoplasiranog Željezničara, sa kojim imaju i bolji međusobni skor, pa ni teoretski nije moguće da ostanu najmanje bez mjesta u Ligi Evrope. Ipak viza za međunarodna takmičenja sedam kola prije kraja sezone pulenima trenera Husrefa Musemića trenutno može biti samo utjeha. Remi sa Širokim Brijegom (0:0) u posljednjoj utakmici 26. kola donio im je bod, ali i nastavak topljenja donedavno i te kako znatne prednosti u odnosu na Zrinjski. Protiv Širokog je "bordo tim" ubilježio treću vezanu prvenstvenu utakmicu bez pobjede, pa su "plemići" uz svoju dobru seriju prišli na trenutnih minus četiri boda.

"Ponavljao sam često i igračima i u medijskim istupima da nas do kraja prvenstva čeka još puno posla. Kada smo imali 11 bodova razlike, rekao sam igračima da ima još da se igra, a oni su rekli da ne treba stvarati pritisak. E, sada je pritisak! Nezadovoljan sam i razočaran. Naša prednost se topi. Znali smo da će biti teško protiv Širokog. Prvo poluvrijeme gosti su odigrali dobro, ali u drugom smo dominirali. Nismo zabili gol, ne samo iz penala, nego i iz drugih šansi, poput one Mersudina Ahmetovića", rekao je Musemić.

U narednom kolu Sarajevo putuje na ogled sa Slobodom. Olakšavajuće bi im moglo biti to što statistički u posljednje vrijeme bolje partije pružaju na strani.

"Imamo još četiri boda prednosti i vidjećemo kako će sve ispasti. Kroz razgovor i rad moramo ohrabriti ekipu. Sve je moguće. Zašto mi ne bismo mogli dobiti u Tuzli? Sada je sve u našim rukama", kaže Musemić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije