Fudbal

FIFA bira gol godine: Objavljena kandidati za nagradu "Puškaš"

FIFA bira gol godine: Objavljena kandidati za nagradu "Puškaš"
Foto: Ilustracija | FIFA bira gol godine: Objavljena kandidati za nagradu "Puškaš"

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je spisak od deset kandidata koji su ušli u uži izbor za nagradu “Puškaš“ koja se dodjeljuje za najljepši gol godine.

Riječ je o nagradi koju FIFA dodjeljuje od 2009. godine i kojom se čuva sjećanje na mađarskog golgetera Ferenca Puškaša.

Među kandidatima za ovogodišnju nagradu su argentinski as u dresu Barselone Lionel Mesi i švedski napadač u dresu Los Anđeles Galaksija Zlatan Ibrahimović. U konkurenciji su i tri fudbalerke Nčout, Rodrigez i Simpson.

U trci za ovogodišnju nagradu su Mateus Kunja, Zlatan Ibrahimović, Lionel Mssi, Ajara Nčout, Fabio Kvaljerela, Huan Fernando Kintero, Ejmi Rodrigez, Bili Simpson, Andros Taunsend i Daniel Zsori.

Na službenoj internet stranici FIFA posjetioci mogu glasati za gol godine sve do kraja mjeseca, a 1. septembra će biti objavljena imena tri kandidata koji ostaju u finalnom glasanju za nagradu.

Među tri kandidata će najboljeg izabrati FIFA komisija na ceremoniji koja će se u Milanu održati 23. septembra.

Do sada su nagradu "Puškaš" osvajali Kristijano Ronaldo, Hamit Altintop, Nejmar, Miroslav Stok, Ibrahimović, Džejms Rodrigez, Vendel Lira, Mohd Faiz Subri, Olivier Žiru i Mohamed Salah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije