Fudbal

FIFA pisala Zvezdi: Saučešće zbog smrti Šekularca

FIFA pisala Zvezdi: Saučešće zbog smrti Šekularca
Foto: Ilustracija | FIFA pisala Zvezdi: Saučešće zbog smrti Šekularca

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) poslala je Crvenoj zvezdi pismo, potpisano od predsjednika Ðanija Infantina i funkcionera Zvonimira Bobana, i izrazila saučešće povodom smrti čuvenog Dragoslava Šekularca.

Poslije Evropske fudbalske unije (UEFA), odnosno prvog čovjeka Aleksandera Čeferina, od Šekularca su se oprostili i čelni ljudi svjetske kuće fudbala Infantino i zamjenik generalnog sekretara, nekada trofejni hrvatski fudbaler, Boban.

"Prihvatite naše najdublje žaljenje i izraze saučešća povodom smrti svjetskog igrača i trenera, legende Crvene zvezde Dragoslava Šekularca. Šeki je bio jedan od najvećih igrača u istoriji jugoslovenskog fudbala. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 41 utakmicu od 1956. do 1966. godine, bio je član nacionalnog tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. u Melburnu, učesnik Svjetskog prvenstva 1958. Učestvovao je i 1960. na Evropskom prvenstvu osvojivši srebrnu medalju u Francuskoj, dok je 1962. godine pomogao Jugoslaviji da dođe do polufinala Svjetskog prvenstva", navodi se u pismu.

FIFA podsjeća da je Šekularac na klupskom nivou zapamćen kao uspješni član Crvene zvezde, sa titulama prvaka države i nacionalnog kupa.

"U ime članova svjetske fudbalske zajednice, izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici i svima koji su ga voljeli. Nadamo se da će naše riječi podrške na neki način pomoći da nađu mir u trenucima tuge", zaključuju iz Ciriha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije