Fudbal

FIFA pokrenula istragu, Vidi prijeti suspenzija do kraja SP?

FIFA pokrenula istragu, Vidi prijeti suspenzija do kraja SP?
Foto: Tanjug/AP | FIFA pokrenula istragu, Vidi prijeti suspenzija do kraja SP?

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je pokrenula istragu o video snimku, na kojem hrvatski reprezentativac Domagoj Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", poslije pobjede nad Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Sočiju.

Na snimku se vidi kako Domagoj Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", a potom bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević dodaje "pobejda je za Dinamo i Ukrajinu", podsjeća AP.

FIFA je pokrenula istragu protiv Vide zbog snimka, a jedna od mogućih kazni suspenzija hrvatskog reprezentativca na dvije utakmice, navodi Hina.

Tu vijest je za američki ESPN potvrdio izvor iz FIFA navodeći da "traje prikupljanje svih relevantnih informacija i dokaza vezanih za dogadaje s te utakmice te da do završetka tog procesa nije moguće davati bilo kakve komentare."

Ako istraga FIFA dovede do kažnjavanja Vide, hrvatski igrač mogao bi da bude suspendovan na dvije utakmice i da dobije kaznu od najmanje 5.000 švajcarskih franaka, dodaje hrvatska agencija.

Kako objašnjava, to bi značilo da je za njega ovo Svjetsko prvenstvo završeno i da neće nastupiti u polufinalu, te u eventualnom finalu ili susretu za treće mjesto.

Vida i Vukojević igrali su zajedno u ukrajinskom klubu Dinamo iz Kijeva, podsjeća AP.

Vida je za ruski list Sport Ekspres rekao da je snimak trebalo da bude lična poruka.

"Nema politike u futbalu. To je šala za moje prijatelje iz Dinama iz Kijeva. Volim Ruse i volim Ukrajince", poručio je Vida.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobijedila je Rusiju poslije penala 4:3 (2:2) i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije