Fudbal

FK Borac: Donatorsko veče i plan oporavka

FK Borac: Donatorsko veče i plan oporavka
FK Borac: Donatorsko veče i plan oporavka

Cilj donatorske večeri bio je da prezentujemo dugoročni koncept kluba i da privrednici prepoznaju interes ulaganja u FK Borac, rekao je Dejan Kusturić, predsjednik "crveno-plavih", koji su na gala večeri sakupili nešto oko 200 gostiju.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci održano je donatorsko veče na kojem su čelnici kluba javnost upoznali sa kratkoročnim i dugoročnim ciljevima, a prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da se u kasu kluba slije između 200.000 i 300.000 KM.

"O cifri još ne možemo da govorimo jer sve donacije još nisu uplaćene. Zadovoljni smo odzivom iako neki ljudi nisu mogli da dođu zbog tehničkih problema iako su potvrdili dolazak. Politički vrh je uvijek bio uz Borac, ali i oni imaju obaveze. Mnogi su uplatili novac iako nisu mogli da dođu, ali ponavljam - cilj nam je bio da sve upoznamo s potencijalima kluba. Želimo da pružimo ruku svima i jedini interes je Borac", kazao je Kusturić.

Čelnici kluba su prezentovali kratkoročne i dugoročne ciljeve kluba, a istakli su da klub u narednom periodu očekuje i sređivanje lože na zapadnoj tribini Gradskog stadiona.

"U julu je planirano da se izvedu određeni zahvati na zapadanoj tribini, odnosno da se izgrade zatvorene i otvorene lože čime bi se omogućio dodatni komfor gledaocima. Jedan od projekata jeste i izgradnja trening kompleksa iza sjeverne tribine Gradskog stadiona. Sve bi moglo da bude gotovo do septembra. Osim pomoćnog terena, napravićemo i mali teren za djecu", izjavio je Darko Milunović, član Upravnog odbora kluba, koji je u prezentaciji istakao da su projektovani prihodi ove dvije stavke oko 400.000 KM godišnje.

Milunović je predstavio i petogodišnji plan u kojem se naredne sezone planira osvajanje titule prvaka RS i povratak u BHT Premijer ligu BiH, dok je glavni cilj u sezoni 2020/2021. titula prvaka BiH i iskorak na međunarodnoj sceni.

Jedna od najzanimljivijih stvari za navijače Borca su članske karte koje će se prodavati od 1. jula i cijena će biti 30 KM.

"Članske karte će služiti i kao kartice lojalnosti, odnosno biće uključene u sistem 'Lyoness', pa će vlasnici karata kupovinom u preko 140 trgovinskih objekata određenim procentom, koji će biti uplaćen na račun Borca, direktno pomagati svom klubu", izjavio je Milunović, koji je istakao da će od naredne sezone fudbaleri nastupati u dresovima italijanskog proizvođača sportske opreme "Diadora".

Dugoročni ciljevi

2016/2017.   šampionska titula u RS i povratak u BHT Premijer ligu BiH

2017/2018.   obezbijediti opstanak i biti stabilan premijerligaš

2018/2019.   zauzimanje jednog od prva tri mjesta ili osvajanje Kupa BiH

2019/2020.   borba za titulu i dva kola u Evropi

2020/2021.   šampion BiH i iskorak u Evropi

Pojačanja

Fudbalski klub Borac popunjava igrački kadar za narednu sezonu u kojoj je cilj osvajanje šampionske titule u RS i ekspresan povratak u BHT Premijer ligu BiH. Tako je, nakon golmana Asmira Avdukića i lijevog beka Borislava Erića, još pet novajlija zadužilo crveno-plavu opremu. Saradnju sa Borcem dogovorili su napadač Boris Gavrić, desni bek Radoslav Prljeta, golman Nemanja Trkulja, krilni napadač Aleksandar Malbašić i vezista Siniša Radoja. Prvom timu priključeni su Radovan Perišić, Miloš Kukić, Nebojša Babić i Nemanja Bamburać iz mlađih kategorija,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije