Fudbal

FK Borac bira trenera: Marinović, Lalatović ili Ivković

FK Borac bira trenera: Marinović, Lalatović ili Ivković
Foto: NN | FK Borac bira trenera: Marinović, Lalatović ili Ivković

Iako sezona u m:tel Premijer ligi još nije gotova u taboru FK Borac naporno rade kako bi sklopili kockice za sljedeću, a jedna od glavnih tema je imenovanje šefa stručnog štaba. Spominje se dolazak Nenada Lalatovića, a kako "Nezavisne" saznaju jedna od opcija je i povratak Vinka Marinovića, mada nije potpuno isključen ni ostanak Tomislava Ivkovića.

Banjalučani iza sebe imaju turbulentu sezonu u kojoj su tim vodila četiri trenera. Sezonu je počeo Marko Maksimović koji je timu prošle sezone donio titulu prvaka BiH, a zatim su tim vodili još Zoran Kiza Milinković, Nemanja Miljanović i još uvijek aktuelni trener Ivković. U svemu tome "crveno-plavi" su uspjeli ponovo da izbore izlazak na međunarodnu scenu, ali je već sada jasno da čelnici klub žele sljedeće sezone dosta "mirniji brod". Izbor trenera svakako je jedna od najvažnijih stavki. Kako nam je potvrđeno pregovori sa potencijalnim trenerima su počeli, a navodno su tri imena u opticaju.

Među njima je Marinović koji je već vodio Borac. On je vodio Borac od marta 2014. do marta 2015. i svakako je jedan od trenera koji je upoznat sa sistemom rada na Gradskom stadionu. Marinović je jedan od najboljih bh. trenera u ovom trenutku i u riznici trofeja ima trofeje prvaka BiH sa Zrinjskim i Sarajevom. Bio je i selektor mlade reprezentacije BiH, dok je prije Borca bio trener Kozare iz Gradiške u kojoj je počeo igračku karijeru. U sezonama nakon što je napustio Platonovu ulicu navijači Borca su priželjkivali njegov povratak, a čini se da bi sada moglo da se obistini jer je trenutno bez angažmana.

Kako stvari stoje opcija za trenera Borca je i Lalatović koji na kraju sezone napušta Radnički 1923. On je u trenerskoj karijeri promjenio nekoliko klubova među kojima su Crvena zvezda, Vojvodina, Napredak, Borac Čačak... a jedini klub u inostranstvu bio mu je Al Batin iz Saudijske Arabije.

FOTO: FK Vojvodina

Na kraju nije isključen niti ostanak Ivkovića na mjestu šefa struke iako mu ugovor ističe na kraju ove sezone.

FOTO: FK Borac

Bogoljub Zeljković, potpredsjednik Borca nije demantovao niti potvdio naše informacije, te je istakao da u klubu žele da ostanu maksimalno koncetrisani na finiš sezone iako je već izboren plasman na međunarodnu scenu.

"Želimo da ostanemo fokusirani na posljednja dva kola i nakon toga ćemo povlačiti poteze. Ivković ima ugovor do maja i tada ćemo obaviti razgovore. Još nismo donijeli nikakvu odluku", rekao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije