Fudbal

FK Borac gostuje Leotaru: Na "Police" po tri boda

FK Borac gostuje Leotaru: Na "Police" po tri boda
Foto: FK Borac | Prvi meč u Banjaluci završen bez pobjednika

U 10 prvenstvenih utakmica na "Policama" fudbaleri Borca slavili su samo jednom, a priliku da poprave skor imaće danas od 14 časova, kada gostuju Leotaru u meču 13. kola M:tel Premijer lige BiH.

Osam puta slavio je Leotar u bh. šampionatu kao domaćin protiv Borca, a po jedan meč je završen neriješeno i trijumfom Banjalučana. Trebinjci su se nakon dugo godina ove sezone vratili u bh. elitu i nekadašnji prvak BiH pruža dobre partije. Pozitivnom rezultatu se nadaju i danas protiv aktuelnog prvaka BiH, koji polako ulazi u pravu formu.

"Očekuje nas susret protiv tima koji je u ovom momentu među tri najbolja u državi, ali i aktuelni šampion. Na početku prvenstva ih je malo poremetila Evropa i nisu pružali partije na svom nivou, ali u posljednjih nekoliko kola su značajno podigli nivo igre", rekao je Srđan Andrić, vezista Leotara, i zatim nastavio:

"Iako nam nedostaju četiri važna igrača, mislim da ova utakmica dolazi u pravom momentu za nas, kada smo i mi na vrhuncu forme i želimo da pokažemo da nismo slučajno u sredini tabele. Ekipu Borca respektujemo, ali igramo na našim 'Policama', pred našim navijačima i ako budemo pravi na tom susretu, agresivni i borbeni od prvog minuta - možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Poznato je koliki je rivalitet između Leotara i Borca i nadam se da će biti pun stadion i da ćemo imati veliku podršku s tribina".

Nakon što se nisu snašli na početku prvenstva, "crveno-plavi" sada polako, ali sigurno ulaze u formu i već dva mjeseca ne znaju za poraz. U tom periodu su ostvarili četiri pobjede i tri remija u šampionatu i jednu pobjedu u Kupu BiH.

"Teško gostovanje je pred nama. Znamo da Leotar puno bolje igra na domaćem terenu, ali imamo jasan cilj i to je da osvojimo tri boda. Neće biti lako, a na nama je da ostvarimo sve ono što je stručni štab postavio pred nas", kazao je Strahinja Bošnjak, fudbaler Borca.

Ova dva tima su već odigrala jedan meč ove sezone, i to u Banjaluci, i završen je bez pobjednika 0:0.

Parovi 13. kola: Danas: Leotar - Borac (14 časova), Sloboda - Radnik (17), Željezničar - Tuzla siti (17). Sutra: Sarajevo - Posušje (17), Široki Brijeg - Rudar Prijedor (17).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije