Fudbal

FK Borac ima težak zadatak da zadrži udarni trio

FK Borac ima težak zadatak da zadrži udarni trio
Foto: N.N. | FK Borac ima težak zadatak da zadrži udarni trio

Mnogo izazova čeka čelnike FK Borac u zimskom prelaznom roku. Najteži zadatak, čini se, biće kako zadržati napadački trio Jovo Lukić - Almedin Ziljkić - Goran Zakarić, a trener Marko Maksimović je istakao da bi bio zadovoljan da ostanu bar dvojica.

Zakariću ističe ugovor s Borcem i u toku su pregovori o produžetku saradnje, ali konačan epilog još nije poznat. Zakarić navodno ima još nekih ponuda, prije svega iz Turske, ali sve bi trebalo da bude poznato u narednim danima.

"Rekao sam da ću ga čekati do odlaska na pripreme u Tursku, ali će ubrzo morati da se izjasni da li ide ili ostaje. Moramo da znamo na čemu smo. Zakarić je jedan od najboljih igrača Borca u ovom trenutku i teško će biti pronaći adekvatnu zamjenu za njega ukoliko ode", rekao je Maksimović.

Već neko vrijeme se spominje da bi Gradski stadion u ovom prelaznom roku mogli da napuste i Lukić i Ziljkić. Ovaj napadački trio je u prvom dijelu sezone u svim takmičenjima dao 26 golova i ukoliko bi sva trojica napustila klub, to bi bez sumnje bio veliki udarac za Borac.

"Naravno da bi bio veliki hendikep ukoliko odu sva trojica. Iskreno, bio bih srećan ako u ovom prelaznom roku zadržimo bar dvojicu. Bez obzira na to, mi moramo već sada da tražimo zamjene za njih jer ako ne odu na zimu - otići će na ljeto. Moramo da razmišljamo o budućnosti", kazao je Maksimović.

U Borcu polako rade na angažovanju igrača i dosta ih se dovodi u vezu sa "crveno-plavima". U klub su došli Milan Šikanjić i Elvis Mehanović, a najveće pojačanje bez sumnje je Dino Ćorić, za kojeg je Širokom Brijegu plaćeno obeštećenje od 15.000 evra. Ćorić je bio kapiten Širokog i član kluba od 2009, a potpisao je ugovor na dvije godine.

"Radi se o odličnom igraču, koji je već godinama jedan od najboljih fudbalera Premijer lige na svojoj poziciji. Odličan je na svim pozicijama uz desnu aut liniju i u njemu smo dobili veliko pojačanje", izjavio je trener Borca.

Dugogodišnji kapiten Širokog Brijega iza sebe je ostavio dubok trag u matičnom klubu. Ukupno je odigrao 301 službenu utakmicu u "plavo-bijelom" dresu i četvrti je igrač s najviše nastupa na vječnoj klupskoj listi. Za to vrijeme je postigao 35 pogodaka.

"Kako 12 godina sastaviti u jednu rečenicu?! Jednostavno ne pronalazim riječi kojima bih opisao razdoblje provedeno u matičnom klubu. Ne mogu i ne želim nikoga posebno izdvajati, već želim izreći samo jedno veliko hvala svima koji ovaj klub nose u srcu, onim pravim, istinskim navijačima i simpatizerima. Hvala za sve uspone i padove kroz koje smo zajedno prolazili i uz koje sam se izgrađivao svih ovih godina. Ipak, jedno posebno hvala mojoj obitelji, koja mi je bila i ostala najveća podrška u životu. Odlučio sam okrenuti novu stranicu u karijeri, ali ovo sigurno nije zbogom, nego samo doviđenja", poručio je Ćorić nakon potpisa ugovora s Borcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije