Fudbal

FK Borac najavio sistematizaciju

FK Borac najavio sistematizaciju
Foto: N.N. | FK Borac najavio sistematizaciju

​Čelnici FK Borac danas su najavili da ce izvršiti sistematizaciju radnih mjesta, što u prevodu znači da će otkazima pokušati da smanje troškove kluba kako u budućnosti ne bi pravili veće dugove.

Iz Platonove ulice su se oglasili saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Fudbaleri Borca na terenu igrama i zalaganjem, vode klub ka povratku u BHT Premijer ligu BiH. To je ono što svi vide, međutim i uprava radi sve što je u njenoj moći da klub spremno dočeka najveće izazove. U tom cilju biće izvršena sistematizacija unutar samog kluba, što znači racionalizacija poslovanja, odnosno smanjenje broja zaposlenih.

Klub trenutno, sa ovolikim brojem ljudi, s obzirom na budžet ne može normalno da funkcioniše. Svi u upravi su svjesni da su to nepopularne mjere, ali isto tako treba uzeti u obzir da će se eventualnim plasmanom u Premijer ligu BiH, a sve na terenu ide u tom pravcu, povećati troškovi.

Aktuelna uprava ne želi da ponovi greške svojih prethodnika, pa da dođe u situaciju pravljenja novih dugova. Takođe, valja podsjetiti da ovo rukovodstvo i dalje riješava repove nekih ranijih rukovodilaca. Uprava kluba djeluje isključivo u pravcu stabilizacije i jačanja Borca, a nikako u smjeru stvaranja novih dugova", kazali su iz kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije