Fudbal

FK Borac otputovao u Antaliju, Zakarić ostaje "crveno-plavi"

FK Borac otputovao u Antaliju, Zakarić ostaje "crveno-plavi"
Foto: N.N. | FK Borac otputovao na pripreme u Antaliju, Zakarić ostaje "crveno-plavi"

Goran Zakarić i čelnici FK Borac postigli su dogovor o nastavku saradnje i sjajni fudbaler trebalo bi da nosi crveno-plavi dres i u narednih godinu dana.

Dejan Lukendić, direktor Banjalučana, kazao je za "Nezavisne" da su fudbaler i čelnici kluba pronašli zajednički jezik i novi ugovor trebalo bi da bude potpisan na godinu dana.

"Kako sada stvari stoje, Zakarić ostaje i ugovor će biti potpisan na godinu dana. Ujedno smo postigli i dogovor da mu klub, ukoliko on dobije neku dobru ponudu, neće praviti problem u promjeni sredine. Naravno, samo u slučaju ponude iz inostranstva", rekao je Lukendić.

Ovo je svakako odlična vijest za sve navijače "crveno-plavih" i njegov ostanak je možda i najveće pojačanje za Borac ove zime. Zakarić je bio jedan od najboljih fudbalera Borca u prvom dijelu sezone i u svim takmičenjima je postigao devet pogodaka i tome dodao šest asistencija.

Njemu je ugovor sa Borcem isticao početkom februara, a često se spominjalo da bi ove zime mogao da završi u Turskoj.

Prethodnih dana je na probi bio i vezni fudbaler Donald Mols, koji je zadovoljio stručni štab Borca i sa njim je potpisan ugovor na dvije godine.

Dodajmo i to da je Borac prije njega u ovom prelaznom roku već doveo četiri pojačanja i to Nikolu Lakića, Dejana Uzelca, Dinu Ćorića i Elvisa Mehanovića, dok je sa pozajmice Iz Kozare vraćen Milan Šikanjić.

Fudbaleri Borca danas putuju na drugi dio priprema u Tursku, gdje će odigrati i četiri kontrolna meča.

Na spisku putnika za Antaliju, gdje će ekipa boraviti do 12. februara, nalazi se 30 fudbalera.

Na spisku trenera Marka Maksimovića su: Bojan Pavlović, Nikola Lakić, Luka Damjanović, Marko Jovanović, Đorđe Ćosić, Đorđe Milojević, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Miloš Bo-, Siniša Dujaković, Dino Ćorić, Aleksandar Vojnović, Marko Brtan, Dejan Bosančić, Dejan Meleg, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, David Čavić, Goran Zakarić, Boban Georgiev, Jovo Lukić, Elvis Mehanović, Amar Tahrić, Donald Mols, Dejan Javorac, Milan Šikanjić, Savo Šušić, Sergej Damjanić, Dejan Uzelac i Luka Bobić.

U Turskoj su dogovorena četiri kontrolna meča i protivnici Borca će biti Kizilkum (meč se igra 31. januara), Čikšerada (3. februar), Ural (6. februar), Krila Sovjetov (12. februar).

Po dolasku u Banjaluku biće odigrana generalna proba sa Krupom, a taj meč je na programu 20. februara. Prvi ispit za Banjalučane u nastavku sezone će biti duel sa Olimpikom na Gradskom stadionu u okviru 20. kola M:tel Premijer lige BiH.

Podsjetimo, Borac je prvi dio sezone završio na petom mjestu sa 32 boda i jedan su od timova koji će se boriti za plasman na međunarodnu scenu naredne sezone

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije