Fudbal

FK "Kozara" Gradiška mijenja ime, italijanska kompanija želi preporoditi klub

FK "Kozara" Gradiška mijenja ime, italijanska kompanija želi preporoditi klub
Foto: N.N. | FK "Kozara" Gradiška mijenja ime, italijanska kompanija želi preporoditi klub

Fudbalski klub "Kozara" iz Gradiške je dobila generalnog sponzora, italijansku kompaniju PMP Industries, a danas je i zvanično potpisan ugovor o podršci Kozari.

U prostorijama Gradske uprave Gradiška, danas je potpisan ugovor o podršci sada generalnog sponzora FK Kozare, kompanije PMP Idustries, gdje je definisano da će ova kompanija kroz pomenuti ugovor podržavati Kozaru sa 5.000 KM mjesečno.

Od danas će se, po riječima gradonačelnika Gradiške, Zorana Adžić, Kozara zvati "PMP Kozara" i ovo predstavlja veliki stvar za jedan fubalski klub, da iza njega stoji ovako ozbiljna kompanija.

"Kompanija PMP je pokazala ne samo da je opredjeljena za razvoj naše lokalne zajednice, nego i da ona posjeduje jednu empatiju prema društvenoj zajednici u kojoj posluje. To je posebno karakteristično za porodicu Poco, vlasnike ove kompanije, koja evo komunicira s društvenom zajednicom, unapređuje tu društvenu zajednicu, a ja vam mogu reći da oni kod nas već ulažu u obrazovanje i podržavaju Tehničku školu Gradiška. Ovo je samo korak više gdje žele da pored unapređenja obrazovanja rade i na unapređenju razvoja sporta", rekao je Adžić.

Adžić je dodao i to da će fudbalski klub Kozara ići u pravcu pravnog regulisanja statusa kluba, iz udruženja građana u akcionarsko društvo. Želje lokalne zajednice i čelnih ljudi kompanije PMP se poklapaju i ovo je samo početak priče o ulaganju u fudbalski klub Kozara, ističu direktor ove kompanije u BiH, Branislav Banjac.

"Mi smo se odlučili da podržimo Kozaru jer smo u upravi ovog kluba vidjeli jedan domaćinski pristup i dobru organizaciju, kao i želju da se napravi nešto bolje. Mi smo na njihov upit i podršku drugih sponzora odlučili da budemo generalni sponzor Kozare. Mi želimo na ovaj način da Kozaru učinimo velikim klubom i ovo je naš prvi korak", dodao je on.

Sin vlasnika kompanije PMP Industries, Alesandro Poco, poručuje kako on voli fudbal i da su već napravili plan kako djelovati u budućnosti, s ciljem da Kozara igra najelitniji rang u BiH.

"Ja ću napomenuti da je ovo samo prvi korak, jer smo u budućnosti spremni da uložimo značajno veća sredstva da Kozara postane evropski tim. Poradićemo dosta na imidžu, na stadionu, gdje želimo da se igraju noćne utakmice i da uložimo u mlade koji bi trebali dalje da se razvijaju i igraju u evropskim klubovima", rekao je Adžić.

Poco je dodao kako su razogovarali i o tome da ugoste neke evropske klubove u Gradišci, a najviše se govorilo o fudbalskom klubu "Udinese", jer dio vlasništva u klubu posjeduje upravo kompanija PMP Industries.

Direktor FK Kozare, Slavko Španić, je dodao da su Branislav Banjac i Alesandro Poco već postali dio uprave kluba, ističući da će ova podrška omogućiti Kozari da napadne prvo mjesto i ponovo zaigra u Premijerligi BiH.

Na kraju vrijedi dodati i to da kompanija "PMP Jelšingrad" trenutno u Gradišci zapošljava oko 260 radnika, te da otvaraju novu halu pored postojeće proizvodnog pogona. Uz Gradišku, tu je i velika investicija u Laktašima, gdje ova kompanija gradi fabriku u vrijednosti od 80 miliona KM, površine 12.000 m2, gdje planiraju zaposliti oko 300 radnika. Ova društveno odogovorna kompanija je prepoznatljiva po tome što najveći dio svoje dobiti reinvestira u lokalnoj zajednici gdje posluje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije