Fudbal

Pratite nas na Google news

FK Krupa obilježio 30 godina postojanja

FK Krupa obilježio 30 godina postojanja
FK Krupa obilježio 30 godina postojanja
Goran Karać

Trideset uspješnih godina je iza nas i srećni smo što ovako vrijedan jubilej možemo da obilježimo uz naše prijatelje i sve ostale koji su bili uz nas, poručio je Draško Ilić, predsjednik Fudbalskog kluba Krupa iz Krupe na Vrbasu, na svečanosti koja je održana u srijedu veče u restoranu Rafting kluba Kanjon u Karanovcu.

Klub, koji je osnovan 1983, takmiči se u 2. ligi Republike Srpske, a protekla sezona im je bila najuspješnija u istoriji jer su, osim drugligaškog statusa, osvojili i Kup grada i Kup Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.

"Ovi rezultati nam daju za pravo da se nadamo da bismo naredne sezone mogli imati prvoligaški status. Nadamo se da ćemo i ubuduće imati podršku i razumijevanje grada Banjaluka, koji nam je u proteklom periodu pružio značajnu podršku. Zahvalnost dugujemo i prijateljima kluba, igračima i brojnim ljudima iz sportskog i javnog života, koji su na pomogli da budemo stabilan klub", kazao je Ilić i dodao:

"Uz Borac smo jedini klub koji posjeduje licencu za Premijer ligu BiH. Grad nam je pomogao da sagradimo stadion s vještačkom travom i tribinom, koju ćemo uskoro i natkriti, što je dokaz da se sav dosadašnji trud isplatio."

Na večeri su, pored Slobodan Gavranovića, gradonačelnika Banjaluke, i brojnih ljudi iz sportskog i javnog života, bili prisutni i predstavnici novosadske Vojvodine.

"Ovi rezultati su plod dobrih ideja Uprave FK Krupa i dokaz da su uložena sredstva pametno iskorištena. Takav pristup morao je da rezultira navedenim uspjesima i zato zaslužuju sve čestitke, kako za jubilej tako i za svoje rezultate. Grad će nastojati da i dalje podržava Krupu, ali takođe ćemo u skladu s mogućnostima pokušati da pomognemo da na terenima u Laušu, Lazarevu, Dragočaju... osvane vještačka trava, čime bi bili stečeni uslovi za neometan rad i razvoj fudbalera", kazao je Gavranović.

FK Krupa je trenutno drugoplasirana ekipa u Drugoj ligi Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije