Fudbal

FK Mladost Doboj Kakanj kovid fri zona: "Spremni smo za Borac"

FK Mladost Doboj Kakanj kovid fri zona: "Spremni smo za Borac"
Foto: N.N. | FK Mladost Doboj Kakanj kovid fri zona: "Spremni smo za Borac"

Kovid kriza je iza nas i spremni smo dati maksimum u utakmici sa Borcem, poručio je danas Enes Bistrivoda, izvršni direktor Fudbalskog kluba Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Više od deset igrača i nekoliko trenera i uposlenika ovog kluba početkom jula bili su pozitivni na kovid19, zbog čega su u potpunosti prekinuli pripreme za novu sezonu M:tel Premijer lige BiH, koju će otvoriti gostovanjem u Banjaluci narednog vikenda. Iako formu nisu uspjeli dovesti na željeni novo, u grad na Vrbasu putuju bez bijele zastave.

"Zahvalni smo Bogu što možemo reći da je Mladost sada kovid fri klub. Svi smo obavili retestiranja i niko od naših igrača i članova kluba, hvala Bogu, nije više pozitivan na koronu. Obavićemo krajem ove sedmice i još jedno testiranje uoči početka sezone. Imali smo jedan težak period, koji je sada srećom iza nas, bili smo primorani pauzirati, kasnimo, ali okrećemo se budućnosti u nadi da ćemo ipak vrlo brzo dovesti formu na željeni nivo", kazao je Bistrivoda.

Ekipa je već drugu sedmicu ponovo u aktivnom trenažnom procesu. Uspjeli su odigrati i jednu test utakmicu sa Veležom.

"Momci rade punim intenzitetom. Svjesni smo da će biti teško nadoknaditi propušteno. Osjetiće se to na startu sezone, ali nam je jedina želja da se niko u prva dva tri kola ne povrijedi. Malo ćemo pojačati intenzitet rada pa ćamo vidjeti šta ćemo dobiti", rekao je Bistrivoda.

Borcu u subotu prepuštaju ulogu favorita, ali se neće predati.

"Zbog činjenice da idemo ekipi koja je jaka, kvalitetno su obavili pripreme, a mi smo prošli neku krizu, objektivno je da su domaćini favoriti. Naravno, učinićemo sve da pokušamo napraviti nešto. Igraćemo i nikada se ne zna. Idemo ekipi koja je sigurno i pretendent za titulu ove godine, ali se mi uzdamo da ćemo jakim kolektivom uspjeti napraviti neki odgovarajući rezultat. Individualno, objektivno, nismo jaki u ovom trenutku, dok vjerujem da kolektivnom snagom možemo iskoristiti neke njihove greške. Predati se nećemo, a onda nas čeka i još jedan težak rival Sarajevo", istakao je Bistrivoda.

Mladost u novu sezonu ulazi i sa značajno izmijenjenim sastavom. Nekoliko je novih igrača, a lista još nije zatvorena.

"Imamo još neke fudbalere na probi pa ćemo vidjeti. Uglavnom, još nismo posložili tim. Naše ambicije i ove godine su otprilike iste kao i ranije. Želimo biti stabilan premijerligaš na poziciji na kojoj nećemo strepiti za opstanak. Ne možemo govoriti o vrhu tabele, ali ćemo, vjerujem, nekima pomrsiti račune. Nikom neće biti lako igrati s nama, naročito na našem terenu", zaključio je Bistrivoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije