Fudbal

FK Roma prodat amečkom konzorcijumu za 700 miliona dolara

FK Roma prodat amečkom konzorcijumu za 700 miliona dolara
Foto: Tanjug/AP | FK Roma prodat amečkom konzorcijumu za 700 miliona dolara

Italijanski fudbalski klub Roma prodat je američkom poslovnom konzorcijumu "Friedkin Group" za 591 milion evra (oko 700 miliona dolara).

U saopštenju iz Rome navedeno je kako je klub sklopio dogovor s "The Friedkin Group" u vezi s prodajom, a transakcija bi trebalo da iznosi 591 milion evra.

"Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor s 'The Friedkin Group' o prodaji AS Roma", rekao je predsjednik italijanskog kluba Džim Palota.

Palota je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na dovršenju pravnog postupka u narednim danima.

"Svi iz 'Friedkin' grupe smo srećni što smo preduzeli korake da postanemo dio ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće prije ući u porodicu AS Roma", rekao je predsjednik Uprave "The Friedkin Group" Dan Friedkin.

"Friedkin grupa" je privatni poslovni i investicijski konzorcijum sa sjedištem u Hjustonu u Teksasu i jedan je od najvećih svjetskih nezavisnih distributera "Toyote". Grupa takođe ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu Forbes, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Jedan od popularnih fudbalskih klubova u Evropi, Roma je tri puta osvajala titulu italijanske Serie A 1942, 1983. i 2001. godine, kao i devet naslova italijanskog kupa, posljednji 2008.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije