Fudbal

FK Sarajevo: Ispravna odluka

FK Sarajevo: Ispravna odluka
Foto: N.N. | FK Sarajevo: Ispravna odluka

Povodom večerašnje odluke Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH o definitivnom prekidu sezone oglasili su se iz Fudbalski klub Sarajevo, koji je tako odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Podsjećaju između ostalog da je drugu godinu zaredom prvak tim sa Koševa, a najavili su da će navijače naknado obavijestiti o proslavi.

Na svom zvaničnom Facebook profilu postavili su i poruku: "ŠOKANTNO! Prvoplasirana ekipa na tabeli proglašena šampionom (PONOVO)!"

Ističu i da je nakon više sastanaka sa N/FS BiH stav kluba bio da se sezona treba nastaviti ukoliko se steknu potrebni uslovi, a da je današnjom odlukom na osnovu instrukcija nadležnih organa, okončana je sezona.

"Osvajanjem najviše bodova nakon 22. kola gdje je svaka ekipa odigrala po dva meča međusobno, po sedmi put ukupno, a drugi uzastopno FK Sarajevo prvak je države. Potvrdom titule na osnovu trenutnog stanja N/FS BiH je slijedio brojne primjere iz Evrope gdje je sezona zaključena nakon kompletiranja dvije trećine prvenstva.

Odluku ispravnom smatraju i u upravi kluba.

"Pobrinuli smo se da su igrači testirani, da stadion zadovoljava potrebne uslove, sve što je bilo u našoj moći. Odluka Takmičarske komisije i Izvršnog odbora je potpuno osnovana obzirom na kompletirani broj utakmica. Čestitam navijačima, igračima i ostalim uposlenicima na odbrani titule prvaka BiH", kazao je Senad Jahić član uprave Sarajeva.

O proslavi druge uzastopne titule, sedme u ukupnoj istoriji kluba, navijači i šira javnost će biti pravovremeno informisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije