Fudbal

FK Sarajevo: Odlazi Hadžić, Marinović ostaje trener

FK Sarajevo: Odlazi Hadžić, Marinović ostaje trener
Foto: N.N. | FK Sarajevo: Odlazi Hadžić, Marinović ostaje trener

Nakon poraza u utakmici 26. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Borac večeras je održana vanredna sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo gdje su razmatrani ostvareni sportski rezultati u proljetnom dijelu sezone.

Na online sjednici Upravni odbor donio je odluku da se koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić razriješi dužnosti, dok je Vinko Marinović šef stručnog štaba dobio podršku i ostaje na klupi aktuelnih šampiona BiH.

Hadžić je dužnost koordinatora za sportski segment obavljao od maja 2018. godine, a u tom vremenskom periodu "bordo tim" je ostvario istorijske uspjehe.  Osvojena je prva dupla kruna, zatim i po prvi put odbranjen naslov prvaka države.

"U ovom momentu FK Sarajevo se nalazi na putu odbrane treće uzastopne titule prvaka, na prvom mjestu sa 52 osvojena boda, te je u borbi za finale Kupa Bosne i Hercegovine. Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo moli sve navijače da u narednom periodu budu ujedinjeni, pruže podršku klubu, te da svi zajedničkim snagama još jednom ostvarimo cilj. Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje Hadžiću na svim ostvarenim rezultatima u protekle tri godine, te želi sreću u budućim sportskim izazovima", saopšteno je iz kluba sa Koševa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije