Fudbal

FK Sarajevo: Osuđujemo napad na igrače

FK Sarajevo: Osuđujemo napad na igrače
Foto: N.N. | FK Sarajevo: Osuđujemo napad na igrače

Grupa navijača Sarajeva nezadovoljni rezultatima kluba, koji je ostao bez titule šampiona u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, danas je na treningu napala igrače "bordo kluba".

Iz kluba sa "Koševa" potvrdili su da se incident desio, te su osudili upad u Trening centar Butmir i napad na igrače.

"Danas je prije zakazanog treninga prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo u Trening centar Butmir upala grupa mladića, koja je fizički nasrnula na igrače koji su se u momentu tu nalazili. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posljedica", navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

Navodno je najdeblji kraj u incidentu izvukao prvotimac Dušan Hodžić, a na lice mjesta izašla je i policija.  

"Klub najoštrije osuđuje čin upada u Trening centar i napada na igrače, te informiše javnost da će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja. Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces provotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu 26. maja u Zenici", ističu iz FK Sarajevo.   

Navodno su navijači tražili i dogovore i od direktorice Sabrine Buljubašić, ali iako su insistirali da se s njom čuju telefonski, ona se nije javila.

"Rukovodstvo FK Sarajevo svjesno je nezadovoljstva navijača uslijed konačnog rezultata u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razumije i podržava svaki vid konstruktivne kritke, ali huliganstvo i fizički obračun sa bilo kim nije dopustiv", zaključuju iz FK Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije