Fudbal

FK Sarajevo najavljuje rekonstrukciju stadiona "Koševo"

FK Sarajevo najavljuje rekonstrukciju stadiona "Koševo"
Foto: FK SARAJEVO | FK Sarajevo najavljuje rekonstrukciju stadiona "Koševo"

Fudbalski klub Sarajevo uz podršku javnih institucija kreće u rekonstrukciju stadiona Koševo.

Najavljeno je ovo na današnjem sastanku u Gradskoj vijećnici Sarajevo, na kojem je predstavnicima javnih institucija predstavljen idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase - Koševo“.

Cilj je da se najveći bh. stadion dovede do UEFA 4 kategoriju. Stadion „Koševo“ trenutno spada u kategoriju 2, te se na njemu ne mogu odigravati utakmice poslije drugog pretkola UEFA klupskih takmičenja.

Istaknuto je da već 40 godina stadion nije značajno mijenjao svoj izgled. Iako su izvršene određene promjene, kao što su postavljanje novog terena s hibridnom podlogom te obnova svlačionica i drugih prostorija, s obzirom na gabarite stadiona, većih ulaganja za vizualne i funkcionalne promjene nije bilo, te je stanje gotovo nepromijenjeno već godinama.

Fudbalski Klub Sarajevo odlučio je uložiti napore i angažovati stručni tim koji je detaljno analizirao i pripremio prezentaciju koja je predstavila što je minimalno potrebno za kategoriju 4 i kako bi Koševo moglo izgledati u narednih 365 dana ukoliko za ovaj infrastrukturni projekt dobije adekvatnu podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije