Fudbal

FK Sarajevo zatražio sastanak s klubovima nakon utakmice u Mostaru

FK Sarajevo zatražio sastanak s klubovima nakon utakmice u Mostaru
Foto: FK Sarajevo | FK Sarajevo zatražio sastanak s klubovima nakon utakmice u Mostaru

Nakon sinoć odigrane utakmice 27. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru, Fudbalski klub Sarajevo izražava nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih lica susreta, saopšteno je danas iz ovog kluba.

Kako je navedeno u saopštenju, odluke glavnog arbitra Frane Jelića i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića, Amela Novalića i Elvisa Mujića direktno su uticale na konačni ishod susreta. Na utakmici je podijeljeno ukupno 9 kartona, od kojih 7 za bordo tim koji gradski derbi dočekuje desetkovan bez dva prvotimaca.

"U 28. minuti susreta nakon prekršaja nad Mirkom Oremušem u kaznenom prostoru, arbitar Jelić nije svirao penal, da bi svega sedam minuta kasnije na drugoj strani dosudio najstrožiju kaznu. Nakon duela Đokanovića i Juranovića, glavni sudija je prvo svirao slobodan udarac, da bi nakon negodovanja domaćih igrača promijenio odluku, te je dosuđen penal.

Tokom susreta svjedočili smo nizu nelogičnih situacija poput pogrešno dosuđenih auta, te tendencioznih prekida igre u cilju zaustavljanja kontranapada.

Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u 'elitnom' rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije", saopšteno je.

FK Sarajevo će početkom naredne sedmice uputiti zvanični poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti sa kojima, kako kažu, susreću u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije