Fudbal

FK Željezničar imenovao novog predsjednika

FK Željezničar imenovao novog predsjednika
Foto: N.N. | FK Željezničar imenovao novog predsjednika

Slijedi dizanje kluba, rezultatski, infrastrukturno i organizacijski, poručio je Admir Džubur, novoizabrani predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar.

Nasljednik Nihada Selimovića na vruću stolicu sjeo je u subotu jednoglasnom odlukom delegata na sjednici Skupštine. "Plavi" su u nastupajućoj sezoni zbog problema sa uplatom duga prema bivšem treneru Slavku Petroviću ostali bez nastupa u Evropi. Rezultati i igra u prošloj sezoni bili su ispod očekivanja navijača, račun je blokiran, a radovi na rekonstrukciji stadiona, koji su jedno vrijeme bili u jeku, trenutno stagniraju. Džubur je najavio novu eru, odnosno konsolidaciju i povratak kluba sa "Grbavice" na pravi kolosijek.

"Nakon turbulentnog perioda koji je iza nas, prve impresije su veoma pozitivne. Ono što je važno istaći u ovom trenutku je da u svim strukturama kluba vlada jedinstvo i mislim da će to iznjedriti dobar rezultat u budućnosti", rekao je Džubur.

Upravni odbor će u narednom periodu činiti još Jasmin Badžak, Mirza Ustamujić, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Kenan Ademović i Selen Balić. Za prvog čovjeka Nadzornog odbora imenovan je Damir Ablaković, a članovi su Senaid Topuz i Mustafa Nurko.

"Nova uprava će sa mnom na čelu nastaviti raditi na dizanju kluba, infrastrukturi i organizaciji, a prije svega na poboljšanju rezultata koji zaista nisu bili na nivou Željezničara. To nam je prioritet i nadamo se da ćemo treneru Amaru Osimu obezbijediti sve uslove neophodne za uspjeh. Želim da svi koji budu došli na stadion budu sretni", najavio je Džubur.

A dok se u Sarajevu biralo novo rukovodstvo kluba, ekipa se za novu sezonu u BH Telecom Premijer ligi BiH priprema u Livnu. Puleni Amara Osima u jednoj od provjera deklasirali su niželigaša Kamešnicu rezultatom 10:0.

"Nismo planirali igrati s ovom ekipom, ali kad smo saznali da je teren solidan, malo smo promijenili i stavili smo malo bolju ekipu. Ispalo je fino, domaćin je bio korektan, ne toliko loš, ali mi smo dali golove rano pa su oni pali psihološki. U prvom dijelu smo iz sedam-osam situacija postigli šest golova, što nam nije svojstveno", kazao je Osim.

Po dva gola postigli su Asim Zec i Sinan Ramović, a po jedan Muhamed Alispahić, Petar Bojo, Kemal Osmanković, Dženan Zajmović, Sulejman Krpić i Samir Dacić. Fudbaleri Željezničara sinoć je u Livnu trebalo da odigraju i test utakmicu protiv Varaždina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije