Fudbal

FK Željezničar kažnjen sa 1.000 KM

FK Željezničar kažnjen sa 1.000 KM
Foto: N.N. | FK Željezničar kažnjen sa 1.000 KM

​SARAJEVO - Fudbalski klub Željezničar kažnjen je sa 1.000 KM zbog isticanja transparenta na utakmici 20. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igrane 1. marta na "Grbavici" protiv Sarajeva.

Zbog pandemije virusa korona utakmica je igrana bez prisustva navijača, ali je prije meča na tribine postavljeno nekoliko transperenata, među kojima i onaj "Izdrži generale". 

Transparent je aludirao na podršku Atifu Dudakoviću koji uslijed zdravstvenih komplikacija izazvanih korona virusom u tom trenutku bio smješten na Kliniku Podhrastovi.

"Bilo kakva vrasta isticanja političkih poruka na stadionima M:tel Premijer lige BiH podliježe disciplinskom pravilniku. Riječ je o novčanoj kazni za organizatora utakmice u visini od 1.000 KM", istakli su iz Disciplinske komisije FS BiH.

Kazne od po 3.000 KM su izrečene i Velež i Radniku zbog kršenja kovid protokola na mečevima protiv Sarajeva, odnosno Borca.

Zeničkom Čeliku je zbog duga većeg od 50.000 KM prema Slavku Brekalu dat rok do 20. maja da isplati potraživanja svog bivšeg igrača. U protivnom će biti suspendovani za narednu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije