Fudbal

FS BiH: Olimpik će biti prebačen u najniži rang ako napusti Premijer ligu

FS BiH: Olimpik će biti prebačen u najniži rang ako napusti Premijer ligu
Foto: N.N. | N/FS BiH: Olimpik će ako napusti Premijer ligu biti prebačen u najniži rang
N.N.

NS/FS BiH oglasio se nakon objave FK Olimpik o napuštanju M:tel Premijer lige BiH:

Upoznati smo s teškoćama s kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu s našim pravilnicima.

FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije.

Do 20. maja 2021, kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza, FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 konvertibilnih maraka, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi s finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja.

Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od šest do 12 negativnih bodova.

Takmičenje u okviru M:tel Premijer lige nastaviće se u skladu s Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH.

Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NS/FS BiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik, navodi se na sajtu NS/FS BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije