Fudbal

FS RS: Puna podrška Slavku Petroviću

FS RS: Puna podrška Slavku Petroviću
Foto: N.N. | FS RS: Puna podrška Slavku Petroviću

Fudbalski savez Republike Srpske osuđuje fizički napad i ugrožavanje života trenera Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine Slavka Petrovića.

"Ono što se dogodilo na Gradskom stadionu u Bijeljini je sramota za fudbalski sport i moramo da stanemo na put takvim ružnim, divljačkim i anticivilizacijskim stvarima u fudbalu Republike Srpske i BiH. Sportska borilišta su uvijek bila, i treba da budu, poprišta viteške borbe u kojoj su i pobjednici i poraženi, a nikako mjesta gdje će neko da ispoljava lične frustracije na taj način što će da ugrožava sigurnost i bezbjednost bilo koga, pa tako i onih ljudi koji imaju uloge vaspitača i pedagoga, što treneri svakako i jesu", navodi se u saopštenju FS RS.

Iz FS RS dodaju da očekuju da će napadač na trenera Slavka Petrovića biti sankcionisan u skladu za zakonima Republike Srpske, te izražavaju nadu i čvrsto vjerovanje da se ovakve i slične stvari neće više ponavljati i dešavati na fudbalskim stadionima.

Fudbalski savez Republike Srpske daje punu podršku treneru Slavku Petroviću i želi mu brzo oporavak nakon incidenta koji se dogodio u subotu veče.

Slavko Petrović uz prijetnju oružjem napadnut je u subotu kada je upozorio grupu rekreativaca da zbog pandemije virusa korona nemaju pravo koristiti teren Gradskog stadiona u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije