Fudbal

FSS odgovorio Partizanu

FSS odgovorio Partizanu
Foto: fss.rs | FSS odgovorio Partizanu

Fudbalski savez Srbije oglasio se povodom zahtjeva FK Partizan, koji se tiču prije svega nezadovoljstva suđenjem u Superligi Srbije.

"Crno-bijeli" su reagovali nakon drugog poraza u sezoni, preokreta Vojvodine u Novom Sadu na 3:2, napustivši sve institucije FSS uz bojkot Saveza.

Iz Humske prije svega zahtijevaju promjene prilikom delegiranja sudije, te javno objavljivanje ocjena njihovog rada i sankcija, prenosi B92.

"Zahtjev da Sudijska komisija javno objavi ocjene svih sudija i eventualne sankcije, predstavlja elementarno nepoznavanje fudbala, propisa i načina funkcionisanja sudijskih organa, striktno definisanog UEFA sudijskom konvencijom. Sudijska komisija FSS radi u skladu sa pomenutom konvencijom, što znači da je njen rad pod direktnim nadzorom UEFA. Javno objavljivanje ocjena sudija je najstrože zabranjeno u svim zemljama potpisnicama UEFA konvencije", saopštili su iz FSS.

FSS je stao u zaštitu sudije Srđana Jovanovića koji se našao na udaru čelnika iz Humske 1.

"Srđan Jovanović pripada elit-grupi najboljih evropskih sudija, da je tako krenuo stopama Milorada Mažića, znanjem i autoritetom zaslužio da bude glavni sudija finala Prvenstva Evrope U21 i U19, akter mečeva u Ligi Evrope i Ligi šampiona, a samo nekoliko dana poslije utakmice na 'Karađorđu' dobio je povjerenje UEFA da sudi meč Lige nacija između Islanda i Engleske. To ne može neko ko, kako navode u FK Partizan, vrijeđa i omalovažava bilo koga od fudbalskih aktera", kažu iz Saveza.

Savez je kritikovao seriju saopštenja koja su se pojavila od početka sezone istakavši da skreću pažnju sa mnogo golova, lijepih poteza i kvalitetnih utakmica na terenima širom Srbije.

FSS je podsjetio da "crno-bijeli"već godinama funkcionišu na sistemu stalnih pozajmica od Saveza, koje u ovom trenuku iznose oko milion evra, te apelovao na prvog čovjeka Superlige Dragomira Lazovića da sazove hitnu sjednicu Skupštine Zajednice superligaša i da se klubovi jasno odrede po ovim pitanjima koje stižu iz FK Partizan.

"Fudbalski savez Srbije ostaje posvećen svim zdravim postulatima fudbalske igre, a odgovorne u FK Partizan pozivamo da sve nečasne ili sporne radnje koje narušavaju integritet takmičenja, momentalno prijave nadležnim organima FSS, policiji i tužilaštvu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije