Fudbal

Falko: Nema kalkulacija

Falko: Nema kalkulacija
Foto: FK Crvena zvezda | Falko: Nema kalkulacija

Utakmice u Moldaviji i Poljskoj će donijeti odgovor da li ćemo u plej-ofu Lige šampiona gledati duel Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba. Prvak Srbije gostuje Šerifu, a šampion Hrvatske Legiji.

Mečevi igrani u Beogradu i Zagrebu završeni su bez pobjednika 1:1 pa "crveno-bijele" i "modre" ne očekuje nimalo lagan zadatak u revanš mečevima 3. kola kvalifikacija. Ulog je ogroman, nastavak puta ka grupnoj fazi elitnog klupskog takmičenja, ali i prvi međusobni duel od 1991. godine.

Međutim, do tog duela je ostalo još dosta da se igra i prije toga Zvezda i Dinamo moraju da izbace sutrašnje rivale. Filipo Falko, fudaler Crvene zvezde, vjeruje u prolaz svog tima u nastavak kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Spremni smo za utakmicu. Želimo prolaz i vjerujem da imamo kvalitet. Meč neće biti lak, ali imamo povoda za samopouzdanje, jer smo i do sada pokazali da smo najbolji kad je najteže. Zvezda je veliki klub, imamo kvalitet za Ligu šampiona i dokazaćemo to. Igra možda nije kakvu navijači očekuju, ali rezultati su tu. Mislim da je i protiv Kairata igra bila i više nego dobra, a i tada su mnogi sumnjali u nas. Osim igre, i rezultat 5:0 je bio fenomenalan", rekao je Falko za klupski sajt i istakao da je sve još otvorenije jer pravilo gola u gostima ne važi:

"Fudbal je takav da je prosto neminovno da ti takve stvari nekad idu u prilog, a nekad ne. U ovom slučaju, sve to nama ide u korist, ali plan je da idemo na pobjedu. Zvezda je prevelik klub da bi se bavila kalkulacijama."

Meč u Moldaviji se igra od 19 časova, dok u Poljskoj počinje dva sata kasnije.

"Uzvrat očekujemo u izuzetno dobrom ozračju, svjesni da smo napravili puno dobrih stvari i dominirali u fazi napada u prvoj utakmici. Napravili smo taktičke korekcije u obrani i vjerujemo da će to biti dosta za naš cilj, prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Stabilnost izvedbe je ono najbitnije u utakmici, znači otići u Varšavu mirni i stabilni, vruća srca, ali hladne glave", kazao je trener Dinama Damir Krznar i dodao:

"Pokušat ćemo utakmicu planski privesti kraju i jezičak vage prebaciti na stranu Dinama. Spremni smo nositi se sa svakim imperativom, naravno da je velik, ali jednak je na našoj i njihovoj strani."

Revanš mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Šerif - Crvena zvezda, prvi meč 1:1 (19 časova), Slavija Prag - Ferencvaroš, 0:2 (19), Šahtjor - Genk, 2:1 (19.30), Ludogorec - Olimpijakos, 1:1 (20), Midtjiland - PSV, 0:3 (20), Monako - Sparta Prag, 2:0 (20), Jang Bojs - Kluž, 1:1 (20.30), Benfika - Spartak Moskva, 2:0 (21), Legija - Dinamo Zagreb, 1:1 (21), Glazgov Rendžers - Malmo, 2:1 (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije