Fudbal

Feđa Dudić i Aleksandar Vasoski pozivaju na oprez u revanšu

Feđa Dudić i Aleksandar Vasoski pozivaju na oprez u revanšu
Foto: FENA | Feđa Dudić i Aleksandar Vasoski pozivaju na oprez u revanšu

Napravili smo veliki korak, ali još neću reći da smo u finalu, poručio je Feđa Dudić šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež.

"Rođeni" su upisali visoku pobjedu nad Tuzla sitijem u prvom susretu polufinala Kupa BiH. Četiri dana nakon nakon što su u prvenstvu poraženi od Zrinjskog (5:0), Tuzlaci su doživjeli još jedan težak udarac, ovoga puta od Veleža koji je slavio pobjedu 4:0. Na drugoj strani Mostarci su novom pobjedom nastavili sa kvalitetnim partijama u najmasovnijem takmičenju.

"Pobijediti sa 4:0 Široki Brijeg u četvrtfinalu i sada Tuzla siti govori da smo dobri i da imamo kvalitet. To sa što nekada nismo imali rezulta, to je stvar sreće i nekih stvari na koje nismo mogli uticati. Bitno je da pošteno radimo i da nam se pošteno vraća”, rekao je Dudić i kazao da je pobjeda protiv Širokog i u zadnjem kolu M:tel Premijer lige BiH bila prekretnica za njegove izabranike.

"Rođeni" su poveli u 9. minuti nakon velike greške odbrane Tuzle, koji su izgubili loptu u svom šesnaestercu, a strijelac je bio Alen Dejanović. Slična situacija viđena je i u 28. minuti. Ponovno su gosti izgubili loptu pred svojim šesnaestercem, a tu je grešku kaznio Đani Salčin pogodivši s desetak metara za 2:0. Treći gol takođe je pao nakon što su Tuzlaci izgubili loptu na sredini terena. Nermin Haskić dugom loptom gurnuo je u šansu Nemanju Anđušića koji je lobom svladao gostujuće golmana za 3:0. I u nastavku Velež je bio daleko bolja ekipa, a svoju dominaciju na terenu Rođeni su potvrdili u 65. minuti drugim pogotkom Dejanovića za konačnih 4:0.

"Bitno nam je bilo prošlu utakmicu pobijediti. Mislim da nam je to bila prekretnica nekog niza poraza, gdje u većini utakmica nismo zaslužili da izgubimo. Znao sam da će momci odigrati ovakvu utakmicu. Nisam znao da ćemo pobijediti 4:0, ali sam bio ubijeđen u pobjedu", kazao je Dudić i dodao:

"Odigrali smo fenomenalno. Ne znam da li je bio ijedan udarac u okvir našeg gola. Drugo poluvrijeme smo svjesno stali. Čekali smo kontru. Sve čestitke momcima. Ja sam im čestitao i kada su gubili i kada nije bilo kako treba. Znao sam da ćemo se vratiti. Ovo je sada nagrada. Ne da nas je neko pogledao, nego nagrada dobrog rada. Napravili smo veliki korak, ali još neću reći da smo u finalu. Sada se okrećemo narednoj utakmici u ligi protiv Slobode".

Ekipa Sarajeva koja brani naslov je u prvom polufinalnom ogledu pobijedila Igman rezultatom 2:0.

"Hajde da kažem kako igra nije baš bila na nivou. Tek od tridesete minute počeli smo da igramo onako kako smo se dogovorili. Prije toga bilo je nepovezano, dosta sporo. Dali smo gol i zadnjih 15 minuta prvog poluvremena i tada smo ličili na nešto. A drugo poluvrijeme nešto slično kao prvo. Ne znam koji je bio razlog, djelovali smo malo nervozno. Izmjene su malo osvježile. Hamza Čataković je onda dao gol. Zadnjih 20-25 minuta išli smo da damo i treći gol, međutim igru ćemo zaboraviti, ali rezultat naravno da je dobar pred revanš”, kazao je Aleksandar Vasoski trener Sarajeva.

Iako je protivnik niželigaš i on je najavio oprezan pristup u revanšu.

"Bićemo obazrivi. Fudbal te zna kazniti, ako ne budeš pažljiv. Moramo da pogledamo zašto smo ovako izgledali u prvoj utakmici. Imali smo vremena da odmorimo, to nije izgovor. Nekako smo mlitavo izgledalo. Nedostaje Rifet Kapić, koji je spona između odbrane i napada. Nadam, se da ćemo puno bolje izgledati u revanšu", dodao je Vasoski.

Domaći su poveli u 28. minuti golom Danijela Avramovskog, koji se najbolje snašao na odbijenu loptu nakon što je Adnana Šećerović iz slobodnog udarca pogodio prečku. Konačan rezultat postavio je Hamza Čataković u 70. minuti, udarcem sa dvadesetak metara.

Uzvratne se igraju za 13 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije