Fudbal

Feđa Dudić nije više trener Veleža

Feđa Dudić nije više trener Veleža
Foto: Arhiva | Feđa Dudić nije više trener Veleža

Na redovnoj godišnjoj skupštini fudbalskog kluba Velež potvrđeno je kako Feđa Dudić nije više trener "Rođenih".

"Čitav stručni štab nam je otišao u Sarajevo. Učinili smo sve to smo mogli, ponudili smo im sve što su tražili, i više od toga, ali to nije pomoglo da ih zadržimo", kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.

Na skupštini su predstavljeni rezultati postignuti u protekloj sezoni, s naglaskom na prvu ekipu koja je osvojila Kup BiH, što je Veležu prvi poslijeratni trofej, a mlađi uzrasti kluba ostvarili su bolje rezultate u odnosu na prethodne sezone.

Povodom čitave ove situacije oglasio se sada, već bivši trener Veleža Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

"Došlo je vrijeme za rastanak. Odluka koju sam donio bila je vrlo teška. Razloge odlaska neću da komentarišem i isto bih zamolio sve ostale, ta odluka je na kraju samo moja. Sjećajmo se i spominjimo zlatne trenutke zajedno provedene. Želim iz Veleža da ponesem samo lijepe uspomene koje nikada zaboraviti neću. Klub sam vodio srčano i uvijek štitio njegove interese. Za skoro tri godine ostvarili smo dosta toga i unijeli sreću i radost u mnoge živote. Zahvaljujem se svima na podršci za vrijeme provedeno u Mostaru, prije svega mojim igračima i saradnicima, direktoru i predsjedniku kluba, upravnom odboru, navijačima, Red Army i svima kojima je Velež u srcu. Ko god dođe za trenera dajte mu maksimalnu podršku odmah u početku jer će mu biti potrebna. Biću vaš veliki navijač na predstojećim utakmicama u Evropi", napisao je Dudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije