Fudbal

Fiorentina srušila Lacio

Fiorentina srušila Lacio
Foto: Tanjug/AP | Fiorentina srušila Lacio

U posljednjem susretu 26. kola Serije A Fiorentina je na svom terenu savladala Lacio 2:1.

Da li smo dobili još jednog kandidata za mjesto koje vodi u Ligu šampiona? Jeste da Fiorentina čak i sa ova tri boda zaostaje sedam za četvrtoplasiranom Bolonjom, ali ako nam je ova sezona išta pokazala, to je da nema pravila i da niko nije otpisan.

Između Bolonje i Fiorentine su još Atalanta i Roma, a iza Viole su Lacio i Napoli, tako da će biti uzbudljiva borba za četvrto mjesto. Pa je i prirodno očekivati da sve pršti u direktnim duelima ovih rivala.

Takav je bio na Artemio Frankiju između Fiorentine i Lacija. Gosti su poveli na samom isteku prvog poluvremena. Strelac u 45. minutu bio je Luis Alberto na asistenciju Genduzija. Vodio je Lacio na poluvremenu, a vodio je sve do 61. minutu.

Tada je Kajode, na asistenciju novopridošlog Belotija, zatresao mrežu Rimljana za izjednačenje 1:1. Sedam minuta kasnije Fiorentina dobija penal. Odgovornost je preuzeo Gonzales, ali je pogodio stativu. Ali praktično u narednoj akciji sjajno se snalazi Đakomo Bonaventura i fenomenalno reaguje na odbitak. Postiže gol za potpuni preokret – 2:1.

Na kraju domaćin je sačuvao tu prednost i došao do velike pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije