Fudbal

Fiorentina zaboravila kako da pobjeđuje

Fiorentina zaboravila kako da pobjeđuje
Foto: Tanjug/AP | Fiorentina zaboravila kako da pobjeđuje

Mnogo muke uložili su fudbaleri Fiorentine da "okrenu" utakmicu u svoju korist nakon ranog vođstva gostiju. Na kraju, stigli su samo do "pola puta": Fiorentina - Đenova 1:1 (0:1).

Viola je ostala sa samo tri pobede u 2024. godini, dijelom i zbog toga što je trener Vinćenco Italijano odmarao veliki broj startera između dvije utakmice četvrtfinala Lige konferencija sa Viktorijom Plzenj.

U takvoj postavci, domaćin je imao dosta problema u gradnji igre, pa je Đenova stigla do penala nakon jedne visoko osvojene lopte u 42. minutu igre. Žunior Mesijas je šutirao Pjetro Teraćano odbranio udarac, ali tako da je lopta pala pred Kejleba Ekubana. Fabijano Parizi ga je oborio i, na kratko, odložio neminovno, jer je sudija pokazao na bijelu tačku, a odatle Albert Gudmundson poslao Teraćana u jednu, loptu u drugu stranu, a Đenovu u vođstvo.

Firoentina je i do tada bila opasniji tim, u nastavku utakmice samo je pojačala pritisak, ali je uspjela samo da izjednači kada je Đakomo Bonaventura u 54. minutu uputio idealan centaršut s lijeve strane, a Džonatan Ikone glavom savladao Đozepa Martineza.

Viktorija u četvrtak stiže u Firencu na revanš nakon što je u Češkoj bilo 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije