Fudbal

Fudbaler Čelsija prvi igrač u Premijer ligi zaražen virusom korona

Fudbaler Čelsija prvi igrač u Premijer ligi zaražen virusom korona
Foto: Instagram | Fudbaler Čelsija prvi igrač u Premijer ligi zaražen virusom korona

Kalum Hadson-Odoi, krilni fudbaler londonskog Čelsija postao je prvi igrač u Premijer ligi koji je bio pozitivan na testu na novi virus korona, zbog čega je cijeli tim "plavaca" stavljen u karantin.

Ranije, u četvrtak Mikel Arteta, menadžer Arsenala je potvrdio da je u samoizolaciji nakon što je takođe bio pozitivan na virus korona. Stoga je utakmica Arsenala protiv Brajtona koja se trebala igrati u subotu odgođena, dok još uvijek nema odluke rukovodstva Premijer lige kada je riječ o duelu Aston Vile i Čelsija.

Premier liga je za danas najavila "hitan sastanak sa predstavnicima klubova" na kojem će se raspravljati o rasporedu takmičenja.

Iz Čelsija su u petak naveli da je Hadson-Odoi "pokazao simptome slične blagoj prehladi u ponedjeljak ujutro" i da se držao podalje od treninga. Dodali su da igrač "dobro osjeća i da se nastoji vratiti treninzima što je prije moguće". Istaknuto je da je cijeli sastav Čelsija otišao u izolaciju.

Takođe, u četvrtak Benjamin Mendi, defantivac Mančester Sitija stavio se u samoizolaciju kao mjeru predostrožnosti nakon što je član njegove porodice primljen u bolnicu s simptomima korona virusa. Trojica igrača Lester Sitija također su se samoizolirala nakon što su imali simptome virusa korona. No, u oba slučaja još uvijek nije potvrđeno da su fudbaleri oboljeli od Covid-19.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) 11. marta je zbog širenja virusa korona proglasila "globalnu pandemiju". Od Covid-19 u svijetu je umrlo više od 4.600 ljudi, a potvrđeno je više od 125.000 slučajeva zaraze virusom korona u više od 115 zemalja, naveli su SZO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije