Fudbal

Fudbaler iz Bugojna pretukao direktora rumunskog kluba

Fudbaler iz Bugojna pretukao direktora rumunskog kluba
Foto: N.N. | Fudbaler iz Bugojna pretukao direktora rumunskog kluba

Direktor rumunskog prvoligaša Hermanstadta Razvan Zamfir završio je u bolnici nakon što ga je pretukao Filip Jazvić (28), hrvatski fudbaler i član Hermanstadta.

Skandal se dogodio nakon što je Zamfir saopštio igraču kako u klubu na njega više ne računaju i ponudio mu raskid ugovora. Tada je Jazvić eksplodirao, počeo je vrijeđati Zamfira, a onda je nasrnuo na njega i počeo ga je udarati. Zbog zadobivenih povreda Zamfir je završio u bolnici.

''Ne mogu vjerovati što se dogodilo. Dugo poznajem Filipa. Godinama imamo odličan odnos, još iz Kluža. Šokiran sam. Ne mogu objasniti njegov potez'', za rumunske medije je rekao Zamfir pa je objasnio kako je uopšte došlo do sukoba:

''U klubu imamo 30 igrača, a plan je bio da ih imamo maksimalno 23. Neki su morali otpasti. Jazvić je imao važeći ugovor i on će svoj novac dobiti. Rekao sam mu da klub na njega više ne računa, ali da ćemo mu pomoći pronaći novi angažman. Tada je poludio.''

Predsjednik Hermanstadta Iuliju Muresan najavio je privatnu tužbu protiv Filipa Jazvića, hrvatskog fudbalera rođenog u Bugojnu.

''Nevjerovatno. U klubu smo odlučili da neki igrači nisu u planovima za ovu sezonu, a među njima je bio i Jazvić. Razvan Zamfir je poslije ručka tu vijest saopštio igraču, a on ga je počeo psovati i onda ga je snažno udario. Ljudi poput njega nemaju što tražiti u fudbalu. Za nas je Jazvić prošlost. Protiv njega ćemo pokrenuti i tužbu'', rekao je Muresan, piše index.hr.

Jazvić je u Hermanstadt stigao u januaru ove godine iz sarajevskog Željezničara, a u 17 nastupa postigao je dva gola. Nastupao je još za Kluž, Targu Mureš, Apoel Haifu, Universitateu Krajovu, Arka Gdiniju i Olimpiju Grudziadz.

Karijeru je počeo u Rudešu, zatim je igrao za Vrapče, Moslavinu, Hrvatski Dragovoljac, Istru i zaprešićki Inter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije