Fudbal

Fudbaler porijeklom iz Banjaluke potukao se na terenu i zaradio doživotnu zabranu

Fudbaler porijeklom iz Banjaluke potukao se na terenu i zaradio doživotnu zabranu
Foto: Pixabay/phillipkofler | Fudbaler porijeklom iz Banjaluke potukao se na terenu i zaradio doživotnu zabranu

MONTREAL – Američki fudbaler, čiji je djed 1945. godine iz Banjaluke emigrirao u Argentinu, zbog nesportskog ponašanja i tuče na terenu dobio je doživotnu zabranu igranja fudbala u Americi.

Kako piše N1, Matko Miljević, rođen je u Americi, a igrao je za juniorske nacionalne reprezentacije SAD i Argentine. Zbog velikog talenta i ljubavi prema fudbalu, u hrvatsku reprezentaciju ga je zvao legendarni Davor Šuker, obzirom da je sam izrazio želju da zaigra za Hrvatsku, jer je porodično hrvatskog porijekla.

Međutim, proteklih nekoliko godina nije mu pošlo za rukom da se etablira, i karijera mu je krenula nizbrdo.

Miljević je 2021. godine prešao u MLS, u redove Montreala, ali ispao je iz rotacije i suočen s manjkom minuta odlučio se zaigrati tamošnju amatersku ligu pod lažnim imenom.

Odigrao je tri utakmice za niželigaški kanadski klub s odličnim efektom od šest golova i dvije asistencije, niko nije posumnjao da se radi o profesionalnom fudbaleru sve dok u trećoj utakmici nije protivnika lupio šakom u glavu i zaradio prijavu policije.

Kanađani javljaju da je prilikom rezultata 5:0 za protivnički tim Miljević vrijeđao protivničkog igrača na španskog, zatim ga pljunuo u lice i udario. Sudije su odmah prekinule utakmicu, udaljili Miljevića s terena i upisali automatsku pobjedu protivničkoj ekipi.

Tako je jednom velika fudbalska nada porijeklom iz Banjaluke, s planovima i da zaigra za hrvatsku reprezentaciju, na tužan način završio svoju fudbalsku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije