Fudbal

Fudbaleri Borca ispred gradske uprave: Podržao ih Nemanja Matić

Fudbaleri Borca ispred gradske uprave: Podržao ih Nemanja Matić
Foto: Screenshot | Fudbaleri Borca ispred gradske uprave: Podržao ih Nemanja Matić

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka su tražili svoje zaostale zarade, upozoravali da će stupiti u proteste, započeli štrajk glađu, a sinoć su razvili i šatore ispred gradske uprave sa namjerom da tu žive do ispunjenja zahtjeva.

Oni su štrajk započeli sinoć oko 19 časova i prema riječima predsjednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledice, noć su proveli ispred zgrade Skupštine.

Poledica je rekao agenciji Beta da im se još niko od nadležnih iz lokalne vlasti u Čačku nije obratio i da su jutros prošli pored njih, kada su dolazili na posao, a da im se nisu obratili.

"Ni dobar dan nam nisu rekli. To je još više iritiralo fudbalere koji štrajkuju i oni su odlučni da nastave dalje. Ako državu nije sramota da tako tretira sportiste, onda ni nas nije sramota da štrajkujemo", rekao je Poledica.

U štrajku je oko 25 bivših fudbalera među kojima je, pored fudbalera čačanskog Borca i nekolilko fudbalera FK Jagodina koji su rekli da podržavaju čačanske fudbalere jer je njihova situacija identična.

Iz Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ tvrde da su funkcioneri Čačka prevarili igrače novac od plata umesto Borcu uplaćivali na račun planinarskog društva "Omorika" iz Bajine Bašte.

"Ako se do 10 časova gradski funkcioneri Čačka ne obrate igračima sa ponuđenim rješenjem, krećemo u razvlačenje šatora ispred gradske uprave u Čačku gde nastavljamo sa štrajkom glađu. O daljim koracima obavijestićemo javnost nakon postavljanja šatora", objavili su u utorak ujutru iz Sindikata fudbalera "Nezavisnost".

Podrška nekadašnjim prvotimcima čačanskog Borca stigla je od Nemanje Matića, prvotimca Mančester junajteda.

"Podrška za ove momke, vreme je da država i FSS reaguju", napisao je Matić.

Pismo upravi Čačka potpisalo je 25 fudbalera među kojima su i prvotimci Partizana, Zvijezde Nemanja Miletić i Dušan Jovančić.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije