Fudbal

Fudbaleri Borca počeli pripreme, Vranješ ostaje da lovi Evropu

Fudbaleri Borca počeli pripreme, Vranješ ostaje da lovi Evropu
Foto: N.N. | Fudbaleri Borca počeli pripreme, Vranješ ostaje da lovi Evropu

Stojan Vranješ produžio je ugovor sa Fudbalskim klubom Borac do ljeta 2023. godine i sa ostalim saigračima juče u Banjaluci zvanično počeo pripreme za nastavak sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Iskusni tridesettrogodišnji veznjak tako će vrlo vjerovatno završiti karijeru u svom matičnom klubu, kojem će u nastavku sezone izlazak u Evropu biti imperativ. 

"Ostanak Stojana Vranješa u našim redovima je trenutno najveće pojačanje za Borac. Naravno, tokom zimskih priprema ćemo se još pojačati, ali to neće biti lako. Neće, jer Borac nije prva opcija igračima koji bi bili pojačanja, a ja ne želim igrače kojima Borac nije prva opcija", poručio je Branislav Krunić, šef stručnog štaba Borca.

Na prozivci u trofejnoj sali Gradskog stadiona pojavio se 31 igrač. Jedini novajlija je Mladen Kukrika, nekadašnji golman Željezničar Sport Tima i Metalegea, koji je došao umjesto Nemanje Trkulje. U narednih četiripet dana trebalo bi da bude poznato ko će još napustiti klub.

"Raduje da su svi zdravi i raspoloženi za rad. Kada je riječ o pojačanjima, najviše nas zanimaju ofanzivni fudbaleri, a sa odbranom sam zadovoljan. Želimo izlazak u Evopu. Igre i rezultati iz prvog dijela sezone daju nam za pravo da idemo ka tom cilju", rekao je Krunić.

Igrači će danas obaviti ljekarske preglede, a u utorak je predviđen lakši trening. U srijedu su testiranja, dok se sa punim intenzitetom rada kreće u četvrtak.

"Nadam se uspješnim pripremama i da nas zaobiđu povrede. Želim dobro da se spremimo do početka prvenstva i da nastavimo sa dobrim partijama u drugom dijelu sezone", rekao je kapiten Stojan Vranješ.

Borac 25. januara odlazi u Staru Pazovu, gdje će biti smješteni u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Tu će odigrati prijateljsku utakmicu s Teleoptikom, dok 27. januara putuju na pripreme u Antaliju. U Turskoj će odigrati pet prijateljskih utakmica, s Orenburgom (Rusija), Vardarom (Sjeverna Makedonija), Čajkom (Rusija), Irtišom (Kazahstan) te Dinamom iz Kijeva (Ukrajina). "Generalka" je 15. februara sa Čelikom u Zenici. 

Prozivku igrača u subotu obavio je i trener Sarajeva Vinko Marinović. Uoči početka priprema za drugi dio sezone stručni štab i igrači održali su sastanak, a prvi trening je na rasporedu u ponedjeljak. Marinović je predstavio i svoje pomoćnike trenera Danimira Milkanovića, konsultanta za fizičku spremu Eldina Jeleškovića i trenera golmana Adija Adilovića. Ekipa će ove sedmice trenirati u Sarajevu, a polazak na pripreme u Hercegovinu je 17. januar.

U Hercegovini je planirana prijateljska utakmica s Ljubuškim. Polazak na drugi dio priprema u Antaliju je 29. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije