Fudbal

Fudbaleri Čelika počeli pripreme za nastavak sezone

Fudbaleri Čelika počeli pripreme za nastavak sezone
Foto: N.N. | Fudbaleri Čelika počeli pripreme za nastavak sezone

​Gašenje kluba nije opcija, rekao je Damir Bradarac, vršilac dužnosti predsjednika Nogometnog kluba Čelik.

S "Bilinog polja" poručuju da nema predaje te su uvjereni da će u drugostepenom postupku ipak dobiti licencu za nastup u BH Telecom Premijer ligi BiH za narednu sezonu. Zeničani se bore sa višegodišnjom besparicom, nagomilanim dugovanjima prema bivšim igračima, uposlenicima, poreskoj upravi..., a krizu je dodatno produbilo početkom godine povlačenje strateškog investitora iz Turske. Rezultat toga bila je odbijenica Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, na što imaju pravo žalbe do petka.

"Naše pravo na žalbu ćemo naravno iskoristiti. Predmet naših ugovora zbog kojih nismo dobili licencu je 'radnja istraživanja'. Po tom osnovu smatramo da ne bi trebalo da nam bude uskraćena licenca. Čekaćemo sudski epilog, a predati se nećemo sigurno. Mi ćemo sve učiniti da Čelik opstane. Pripremamo sjednicu Skupštine, ne razmišljamo o gašenju Čelika. To je zadnja opcija i to ne dolazi u obzir", rekao je Bradarac.

Iz Nogometnog kluba Čelik saopštili su u petak da se učlanjivanje za Skupštinu kluba vrši do subote u 13 časova u prostorijama kluba. Nakon toga u roku od 30 dana pristupiće se pripremama za održavanje sjednice.

"Tačan datum i satnica, kao i dnevni red će biti naknadno objavljeni. Pozivamo sve navijače i simpatizere da se učlane u Skupštinu kluba, jer nas se tiče. Ovim putem pozdravljamo i upućujemo izvinjenje svim našim navijačima i simpatizerima u inostranstvu koji se nisu uspjeli na vrijeme učlaniti u Skupštinu. Nažalost, usljed vanredne situacije uzrokovane pandemijom kovida-19 nismo bili u mogućnosti omogućiti učlanjivanje van BiH", navodi se u klupskom saopštenju.

Uporedo s traženjem najboljih kadrovskih rješenja fudbaleri Čelika u petak su dobili nalaze testova na virus korona i dozvolu za početak trenažnog procesa za eventualni nastavak BHT Premijer lige BiH. S ekipom će raditi kondicioni trener Almir Seferović, trener golmana Ibro Hodžić i trener omladinaca Pavle Skočibušić.

"Svi nalazi na virus korona su negativni i odlučili smo da počnemo s radom. Kao što znate, objavljena je informacija da klub neće dobiti licencu za narednu sezonu, ali mi ćemo nastaviti s radom i čekati konačnu odluku. Treniraćemo do konačne odluke N/FS BiH da li će biti nastavljena ova sezona", kazao je Seferović.

U petak do kraja dana ekipi je trebalo da se priključi i srpski internacionalac Mladen Zeljković, dok bi golman Bojan Pavlović i Nemanja Zlatković trebalo da stignu u ponedjeljak.

"Neće doći Ermin Huseinbašić i Ševkija Resić, kojima sam dao dozvolu da ostanu kod svojih kuća, jer im klub treba pronaći novi smještaj. Oni će dobiti program po kojem će raditi", rekao je Seferović.

Do kraja aktuelne sezone ostalo je još 11 kola. Čelik je trenutno u zoni ispadanja na pretposljednjem mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije