Fudbal

Fudbaleri Crvene zvezde u Hofenhajmu otvaraju Ligu Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde u Hofenhajmu otvaraju Ligu Evrope
Foto: Ilustracija | Fudbaleri Crvene zvezde u Hofenhajmu otvaraju Ligu Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde večeras će u Hofenhajmu protiv istoimenog domaćina početi novu evropsku avanturu, a meč Grupe L Lige Evrope u "Rajn Nekar areni" na programu je od 21 čas.

Sva predviđanja kažu da je domaćin favorit i da bi sve osim trijumfa trenutno osmoplasirane ekipe njemačke Bundeslige bilo iznenađenje.

Mozzart kladionica za pobjedu Hofenhajma daje kvotu 1.47, dok je kvota na Crvenu zvezdu 7.00.

Da stvari po ekipu Dejana Stankovića budu još teže, lišeni su tri bitna igrača. Mirko Ivanić i Gelor Kanga se oporavljaju od virusa korona, a nema ni Ričmonda Boaćija, koji još nije potpuno spreman, ali se oporavio od povrede.

Zvezdin napad će večeras predvoditi Italijan Dijego Falćineli i on kaže da "crvenobijeli" uprkos svemu mogu do pozitivnog rezultata.

"U prethodnom periodu ostvarili smo rezultat za ponos. I dalje smo neporaženi u ligi, igramo veoma dobro, a ispred nas je prvi meč u Ligi Evrope i veoma sam uzbuđen zbog toga. Očekuje nas težak rival. Dobro su počeli sezonu, savladali su Bajern, ali su u posljednja dva meča (Ajntraht i Borusija Dortmund) izgubili i vjerovatno traže novi pobjednički put. Međutim, mi znamo šta se od nas očekuje i znamo naše ciljeve. Svjesni smo šta treba da uradimo, analizirali smo protivnika i vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata", kaže Falćineli.

S druge strane, i u Hofenhajmu nije baš sve sjajno. Imaju problema sa virusom korona pošto su im dva igrača pozitivna, a to su Kasim Adams i Andrej Kramarić. Osim toga, posljednja dva meča u domaćem šampionatu su izgubili i bez Kramarića nisu više tako jaki i sigurni kao na startu sezone. Trebinjac u dresu Hofenhajma Mijat Gaćinović kaže da Zvezda stiže rasterećena i da je zato jako opasna.

"Eliminisali bi Omoniju (u kvalifikacijama za Ligu šampiona) da su se igrala dva meča, jednostavno kvalitetniji su tim. Ali, imali su taj grč koji je bio prisutan zbog odigravanja svega jednog meča. Ovo je grupna faza Lige Evrope, samo prvo od šest kola. Zato Zvezda neće osećati tu vrstu pritiska i moranja kao što je bio slučaj u kvalifikacijama. Očekujem Zvezdu u boljem svetlu. Nisu favoriti, a tada su najopasniji", rekao je Gaćinović.

U istom terminu igra se i drugi meč Grupe L između Slovana i Genta u Liberecu. Rijeka od 18.55 dočekuje Real Sosijedad, dok zagrebački Dinamo od 21 čas igra sa Fejenordom.

Kompletnu ponudu Mozzart kladionice možete pogledati na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije