Fudbal

Fudbaleri Sarajeva: Sve je na našoj strani

Fudbaleri Sarajeva: Sve je na našoj strani
Foto: N.N. | Fudbaleri Sarajeva: Sve je na našoj strani

Fudbaleri Sarajeva u petak nastavalju pohod na šampionsku titulu, a u prvom od četiri finala snage će odmjeriti protiv zeničkog Čelika.

Četiri kola prije kraja u taboru trenutnog lidera su svjesni važnosti susreta, te najavljuju pobjedu, kojom bi zadržali bodovnu razliku u odnosu na Zrinjski i kojom bi napravili još jedan korak ka tituli prvaka.

"Jako bitna utakmica za nas. Sve je na našoj strani, tradicija, kvalitet, stanje na tabeli, ali moramo to pokazati na terenu. Čelik dolazi rasterećen, nema šta izgubiti, ali mi držimo sve u svojim rukama i osim pobjede ne smijemo pomisliti ni na šta drugo", kazao je trener Husref Musemić, koji je, baš kao i navijači, odbacio spekulacije da u klubu i ekipi vlada loša atmosfera.

Istakao je da, kako se prvenstvo bliži kraju, postoji određena doza pritiska, kao i u svakom drugom timu.

"Nema razloga da bude loša atmosfera, prvi smo na tabeli. Ljudi se trude da naruše atmosferu, ali ona je dobra i sve je u našim rukama", dodao je strateg Sarajeva.

S druge strane, Čelik, koji za pobjedu na "Koševu" ne zna 32 godine, i dalje je u igri za Evropu. Za povoljan rezultat moraće dati i više od maksimuma, s obzirom na to da će nastupiti poprilično oslabljen. Van stroja su Luka Miletić i Paskal Okoli, a Zeničani neće moći računati ni na Bojana Pavlovića, Dušana Hodžića i Sanjina Lelić, koji su upravo iz "bordo" kluba posuđeni Zeničanima, s obzirom na to da je prethodno utvrđeno da ne igraju protiv tima čiji su zapravo članovi.

Utakmica 30. kola Premijer lige između Sarajeva i Čelika igra se u petak s početkom u 19.30 na "Koševu", dok su preostali susreti ovog kola na rasporedu za vikend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije