Fudbal

Fudbaleri Sarajeva na "Koševu" dočekuju Atalantu

Fudbaleri Sarajeva na "Koševu" dočekuju Atalantu
Foto: N.N. | Fudbaleri Sarajeva na "Koševu" dočekuju Atalantu

Pametan i disciplinovan pristup, uz maksimalnu koncentraciju svih 90 minuta, trebalo bi da bude formula uspjeha, odnosno senzacije našeg tima protiv Atalante, smatra Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, uoči revanš utakmice drugog pretkola Lige Evrope.

"Bordo tim" je prije sedam dana u Ređo Emiliji napravio odličan rezultat i remizirao s Italijanima 2:2, te će pred svojom publikom večeras na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" pokušati još jednom iznenaditi objektivno jačeg protivnika.

"Vjerujem i da ćemo imati veliku podršku navijača, što u neku ruku može biti dobro, ali isto tako i opasno. Nadam se ipak da to neće stvoriti pritisak mojim igračima, koji moraju znati da su na terenu i šta rade. Publika ne smije da ih ponese. Ako samo pojedinac iskoči, to će nam biti problem. U ovoj utakmici pobijediće pamet, odnosno ko bude više koncentrisan, disciplinovan", smatra Musemić.

Iako je njegovim pulenima za prolaz dovoljan neriješen ishod 0:0 ili 1:1, te su zbog toga i gosti pod blagim pritiskom, strateg Sarajeva ni ovoga puta nema dileme kada je riječ o ulozi favorita.

"Atalanta je i dalje favorit, ali i mi imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo. Motiva neće nedostajati. Mi smo ekipa koja svakome može dati gol, to smo pokazali, no pitanje je koliko možemo zaustaviti protivnika kada izgubimo loptu", dodao je Musemić.

Kada je riječ o taktici, ona se neće razlikovati od one u Italiji.

"Bilo bi suludo napasti tim kakav je Atalanta. Igrat ćemo opreznije", najavio je Musemić.

Aktuelni šampion Zrinjski takođe je u prvoj utakmici remizirao 1:1, ali na domaćem terenu i protiv autsajdera na papiru - Valete sa Malte. Trener "plemića" Ante Miše očekuje mnogo bolje izdanje svog tima u gostima.

"Nemamo pravo na kalkulaciju, igra nam svaka pobjeda. Moramo zabiti najmanje jedan gol, a trudićemo se da zabijemo i dva. Idemo na pobjedu, ne mogu obećati prolaz, ali ćemo dati sve od sebe", istakao je Miše.

Ekipa Željezničara gostovaće na Kipru. Nadaju se da će imenovanje novog trenera Milomira Odovića donijeti pozitivan šok i pozitivan rezultat protiv Apolona, koji je prije sedam dana slavio na "Grbavici" sa 2:1.

Utakmica Sarajevo - Atalanta počinje u 20.15, Valeta - Zrinjski igraju od 18, Apolon - Željezničar od 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije