Fudbal

Fudbaleri Sarajeva otputovali u Ljubuški

Fudbaleri Sarajeva otputovali u Ljubuški
Foto: N.N. | Fudbaleri Sarajeva otputovali u Ljubuški

Fudbaleri Sarajeva jutros su iz Trening centra Butmir otputovali u Ljubuški, gdje će obaviti prvi dio priprema za nastavak sezone.

Šef stručnog štaba Vinko Marinović je odlučio povesti 25 igrača, koji će u Hercegovinu raditi do 21. januara. U toplijim krajevima aktuelni bh. šampioni odigraće i jedan kontrolni meč protiv niželigaške ekipe NK Ljubuški.

"U Sarajevu smo uradili tri treninga po planu kao što smo i zamislili. Mogu reći da su momci dobro odgovorili zadatku. Sad idemo u Ljubuški, gdje ćemo isto tako imati tri treninga, te jednu utakmicu u kojoj će igrati dvije ekipe po 45 minuta. Već smo krenuli sa uigravanjem ekipe i onim što je naša vizija igre, da probamo od prvog treninga to da radimo i igračima jasno pokažemo šta želimo, odnosno kako bi htjeli da Sarajevo igra u nastavku sezone", poručio je pomoćni trener u stručnom štabu FK Sarajevo Danimir Milkanović. 

Pripreme za nastavak sezone startale su prozivkom obavljenom 11. januara u Sarajevu. Lideri na tabeli BH Telecom Premijer lige BiH prvi trening u 2020. godini obavili su 13. januara u Trening centru Butmir.

Nakon povratka iz Ljubuškog, ekipa će trenirati u Sarajevu, a potom joj slijedi put na drugi dio priprema u Antaliju, gdje će boraviti od 29. januara do 10. februara. Raspored prijateljskih utakmica u Turskoj biće naknadno utvrđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije