Fudbal

Fudbaleri Sarajeva sutra počinju nastup u Ligi šampiona

Fudbaleri Sarajeva sutra počinju nastup u Ligi šampiona
Foto: N.N. | Fudbaleri Sarajeva sutra počinju nastup u UEFA Ligi prvaka

Husref Musemić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, sutra protiv Seltika najvjerovatnije neće moći računati na trojicu igrača, dok je za utjehu njemu i navijačima što je na spisak prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka uvršteno novopridošlo pojačanje iz Rozenborga, defanzivac Besim Šerbečić.

Mladi U-21 reprezentativac BiH, koji će narednu sezonu provesti na posudbi na "Koševu", nadomjestiće izostanke u zadnjoj liniji.

Zbog operacije oka, na terenu sigurno neće biti Miloša Stanojevića, koji bi zbog ozbiljnosti zahvata mogao pauzirati čak cijelu polusezonu.

Meč sa slavnim škotskim klubom vjerovatno će preskočiti i dvojica defanzivaca, Amer Dupovac i Bojan Letić. Iskusni Dupovac žali se na probleme zadnje lože, dok novajlija u bordo dresu Letić pauzira zbog problema sa skočnim zglobom.

"Stanojević sigurno neće biti u rosteru. Što se tiče ostalih igrača, šef stručnog štaba sa svojim saradnicima konačnu odluku donijeće u ponedjeljak. Imamo određenih problema s povredama, ali i širinu u igračkom kadru pa vjerujemo da nema razloga za brigu i u slučaju izostanaka nekih fudbalera za ovaj veoma važan meč sa Seltikom", istakli su juče iz FK Sarajevo.

Aktuelni šampioni BH Telecom Premijer lige BiH i osvajači Kupa BiH pripreme za nastup na međunarodnoj pozornici obavili su u Sloveniji.

Ekipa je nakon povratka u BiH u subotu dobila slobodan dan. U nedjelju su trenirali u trening kampu u Butmiru, a potom otišli u karantin do početka utakmice. Osim na taktici i fizičkoj spremi, "bordo momci" u minulom periodu posvetili su se i analizi narednog protivnika. 

"Vjerujem da neću reći ništa novo ako kažem da nas čeka utakmica protiv ekipe koja nema puno mana. Međutim, kao i svaki klub, tako i Seltik, bez obzira na iskustvo i kvalitet, ima i slabosti. Malo je takvih tačaka u njihovim redovima, ali i to malo ćemo nastojati iskoristiti na pravi način. Dobro smo ih analizirali u proteklom periodu. Gledali smo nekoliko njihovih utakmica. Dobili smo vjerovatno najtežeg mogućeg protivnika, ali to treba da nam bude izazov i razlog više da se dokažemo. Očekujem pravi fudbalski spektakl na 'Koševu'. Pred nama je zahtjevan zadatak, ali imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Nismo favoriti, ali nismo ni bez šansi u utakmici u kojoj će nam sigurno od velike pomoći biti i publika", rekao je fudbaler sarajeva Dušan Hodžić.

Sarajevo je prošle godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope doživjelo debakl od jednog takođe velikog kluba. Nakon 2:2 u Italiji, na "Koševu" su od Atalante savladani sa visokih 0:8. Hodžić smatra da takav scenario ne bi trebalo da se desi ovoga puta. 

"Godinu smo stariji, iskusniji i uigraniji. Imamo i nekoliko zaista pravih pojačanja i, što je najbitnije, momci koji su došli dobro su se prilagodili. Vjerujem da će novajlije doprinijeti našem kvalitetu. Nećemo se osvrtati na prošlost. Pred nama je važna i velika utakmica u kojoj se želimo predstaviti u najboljem izdanju", dodao je Hodžić.

Ipak, u slučaju eliminacije Sarajevo ovog ljeta čekaju još najmanje dva međunarodna meča, jer će takmičenje nastaviti u trećem pretkolu Lige Evrope. Potencijalnog protivnika saznaće naknadno. 

 

Navijačka groznica

Kako se bliži utakmica Sarajeva i Seltika, navijačka groznica prisutna je i na ulicama grada. Tako je, između ostalog, posebnim dekorom ukrašen most na Miljacki kod Vijećnice. Postavljene su zastave "bordo kluba". Takođe na ulicama je prisutno i nešto više prodavaca s navijačkim rekvizitima, a sudeći prema informacijama iz kluba, u prodaji je dostupno još veoma malo ulaznica za meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije