Fudbal

Fudbalerima pozlilo u svlačionici, sumnja se na udisanje plina

Fudbalerima pozlilo u svlačionici, sumnja se na udisanje plina
Foto: Ilustracija | Fudbalerima pozlilo u svlačionici, sumnja se na udisanje plina

Fudbalerima FK Kušiljevo iz Svilajnca pozlilo je danas po odlasku u svlačionicu, nakon utakmice u Meševu, kod Kruševca, a sumnja se da je do zdravstvenih problema došlo usljed udisanja plina.

Kako je RTS-u potvrđeno u kruševačkoj Hitnoj pomoći, fudbaleri su van životne opasnosti, dobili su kiseonik i biće pušteni kući.

Sumnja se da je do zdravstvenih problema došlo usljed udisanja plina kojim se, prema riječima Jovana Stamenkovica, sekretara svilajnačkog kluba, zagrijava voda u bojleru svlačionice.

Pretpostavlja se da je riječ o lakšem trovanju ugljen-monoksidom, koje izaziva glavobolju, mučninu i nagon za povraćanjem.

Do incidenta je došlo poslije završetka utakmice 16. kola Zone Zapad u kojoj su se u Meševu, kod Kruševca, susreli FK Meševo i FK Kušiljevo iz Svilajnca, fudbalerima gostujućeg tima je pozlilo po odlasku u svlačionicu.

Ekipa Hitne pomoći je oko 17 časova primila poziv i izašla na lice mjesta, petoricu najugroženijih fubalera, u svjesnom stanju, prevezla je za Kruševac, dok su se ostali članovi tima sa slabijim tegobama sami javili službi Hitne medicinske pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije